ANDREJ ISAKOVIC Afp
TURBULENCIJE U FORMULI 1

Katastrofalno stanje u Red Bullu, Verstappen u sve većoj krizi: ‘Mora da ga to ubija‘

Eddie Jordan vjeruje da je pred šefom Red Bulla Christianom Hornerom "ogroman izazov"
Piše: SNObjavljeno: 05. rujan 2024. 18:25

Poznati ekspert, bivši vlasnik momčadi Jordan i stručni komentator Formule 1 Eddie Jordan opisao je aktualnu formu momčadi Red Bulla kao "katastrofalnu" nakon VN Italije.

Red Bullu je ovo bio najgori vikend u tekućoj sezoni. Max Verstappen je završio tek šesti, gotovo 38 sekundi iza pobjednika Charlesa Leclerca. Također, prednost se u odnosu na McLaren istopila na samo osam bodova, piše Crash.net.

Gostujući u posljednjoj epizodi podcasta Formula for Success, Jordan se osvrnuo na stanje u Red Bullu i objasnio što bi učinio da je on glavni.

image

Eddie Jordan

ALESSIO MORGESE Nurphoto Via Afp

- Zapitao bih se kakve smo postavke imali na početku? Kakvu smo postavu imali kada smo pobjeđivali s 15 sekundi razlike? Što se promijenilo? Pokažite mi nadogradnje jer te nadogradnje sigurno nisu učinkovite - izjavio je.

- Vratimo se ondje gdje smo bili i krenimo odatle. Pobrinite se da se ništa ne mijenja sve dok ne možemo kategorički jamčiti da je brže. Tako barem ja smatram. Jer ovo trenutno jest katastrofalno.

Jordan vjeruje da šef Red Bulla Christian Horner ima "ogroman izazov" da preokrene stvari u svoju korist u posljednjem dijelu godine.

- Izvan svake sumnje, Max je najbolji vozač u F1 po mom mišljenju u ovom trenutku. Stoga, završiti peti i četvrti, ili šesti, koji god razlog bio, mora da ga ubija u ovoj fazi.

image

Max Verstappen

GABRIEL BOUYS Afp

Bivši vozač Red Bulla Mark Webber smatra da određeni znakovi upozorenja postoje već neko vrijeme. Webber smatra da se Red Bull u više navrata oslanjao na Verstappenovu briljantnost kako bi probijao granice i rušio rekorde.

- Bio je to dobro podmazan stroj - objasnio je Webber.

- Max nosi tu momčad već neko vrijeme, pa i ove sezone. Vidjeli smo Barcelonu, vidjeli smo Silverstone, Imolu. Pobjeda Lewisa Hamiltona u Silverstoneu bila je apsolutno izvanredna, ali Maxov P2 bio je vrhunski rezultat. Vidjeli smo neke vrlo, vrlo posebne vožnje od Maxa. Taj bolid se ponekad, kako ga on sam naziva, vlastitim riječima, pretvara u čudovište.

Linker
05. rujan 2024 18:26