ANDREJ ISAKOVIC Afp
NOVI ŠKAKLJIVI DETALJI

Lascivne poruke opet prijete šefu najbolje F1 momčadi: ‘Zanimat će vas što se ovdje nalazi‘

Christian Horner i dalje je pod paljbom zbog navodnog neprimjerenog ponašanja
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 02. ožujak 2024. 12:07

Ne cure povjerljivi dokumenti samo u Hrvatskoj i iz VAR soba HNL-a, već velika afera potresa i svijet Formule 1. Štoviše, Christian Horner, prvi čovjek trenutačno najbolje momčadi, Red Bulla, tek što je, od strane svog poslodavca bio oslobođen od optužbi za neprimjereno, agresivno i manipulativno ponašanje spram jedne od zaposlenica, zatrpan je novim optužbama, kritikama i osudama.

Puno glasina i otvorenih pitanja

Na oko ukupno 150 adresa, među kojima je dobar dio britanskih medija, ali i brojne istaknute osobe koje su na neki način vezane za F1, poslan je e-mail anonimnog pošiljatelja s poveznicom na Google Drive datoteku koja je sadržavala za Hornera inkriminirajuće materijale.

“Zanimat će vas što se ovdje nalazi”, bila je jedina poruka u e-mailu.

Radi se o preslikama WhatsApp poruka, video-isječcima i fotografijama koje bacaju prilično ružno svjetlo na Hornera, odnosno na njegov odnos sa zaposlenicom koja je i pokrenula “postupak” protiv njega, a navodno se radi o bliskoj suradnici, štoviše osobnoj asistentici. Teško je iz fragmenata izvući konkretne zaključke i pravu prirodu odnosa, ali ispada da je njihov odnos s poslovne skliznuo do puno intimnije i prisnije razine pa su slijedom toga i brojne razmijenjene poruke lascivne naravi...

Anonimni e-mail razotkrio je inkriminirajuće materijale, WhatsApp poruke, video-isječke i fotografije koje bacaju ružno svjetlo na Hornera. Ispada kako je njegov odnos s jednom od suradnica, s poslovne skliznuo do puno intimnije razine

Sve se još uvijek vodi pod egidom “navodno” jer autentičnost tih dokumenata još nije potvrđena, pa zasad sve treba uzeti s rezervom. U međuvremenu je šef Red Bullove momčadi, koji je inače od 2015. u braku s nekadašnjom pjevačicom, članicom popularnih Spice Girls, Geri Halliwell, nanovo odbacio optužbe.

- Neću komentirati nikakve anonimne spekulacije - otpovrnuo je Horner (50).

image
ANDREJ ISAKOVIC Afp

- Samo mogu ponoviti da negiram sve optužbe koje mi se stavljaju na teret.

Novi su se momenti u ovoj aferi dogodili samo 24 sata od službene objave Red Bulla da Horner nastavlja obavljati svoju dužnost šefa njihove F1 momčadi, jer je proglašen nevinim na temelju dugotrajne i opsežne interne istrage koju je provela sama momčad angažirajući nepristrane istražitelje i odvjetnike. Red Bull, međutim, nije objavio nikakve detalje svoje istrage pozivajući se na “privatnost uključenih strana” te samo dodao da “nastavlja težiti najvišim radnim standardima za svoje zaposlenike”.

No, Horner, ako je i mislio da se riješio problema i da je izašao kao “pobjednik” u procesu, opet je uvučen u metež. Nije isključeno i da se ovdje radi o nekom osobnom ratu, odnosno da se netko namjerio na rušenje Hornera te ga stoga pokušava ocrniti. Moguće da je ovo samo poligon u internim borbama za prevlast unutar momčadi, ili unutar kompletnog Red Bulla, pa se u tom kontekstu spominju i drugi članovi momčad, poput Helmuta Marka, čak i otac Maxa Verstappena, Jos.

Kako god, i pojedini Hornerovi kolege, ali zapravo istovremeno i suparnici iz ostalih momčadi, traže veću transparentnost oko cijelog slučaja.

- Postoji puno glasina, spekulacija i otvorenih pitanja. Smatram da naše rukovodeće tijelo ima odgovornost i prema sportu, i prema navijačima, i svima u F1, pobrinuti se da stvari budu posve jasne - rekao je Zak Brown, čelnik momčadi McLaren.

Mi smo nakon istrage dobili samo poruku ‘Sve je u redu‘. No, za naš sport, koji ima globalnu publiku, ne može sve biti tako jednostavno. Moramo biti puno transparentniji, ne smijemo ostaviti sve u magli

Toto Wolff, koji je kao šef Mercedesa vodio velike bitke s Hornerom na stazi, a čija su međusobna verbalna “mačevanja” postala skoro pa legendarna, također nije zadovoljan.

Danas na startu u Bahreinu

- Puno je neodgovorenih pitanja pa zato i puno nagađanja, a to nije dobro za naš sport. Žena, koja radi s nama, u našem okruženju, žalila se na nešto, pokrenuta je istraga, a mi smo nakon istrage dobili samo poruku “sve je u redu”. No, za naš sport, koji ima globalnu publiku, ne može sve biti tako jednostavno, pogotovo ako su takve osjetljive teme. Moramo biti puno transparentniji oko svega, ne smijemo ostaviti sve u magli već moramo odrediti što je pravo, a što krivo - rekao je Wolff.

Ne bude li u međuvremenu nekih odluka “preko koljena” u Red Bullu, u svjetlu medijske halabuke, Horner, koji je prvi i jedini šef Red Bullove momčadi otkako se još 2005. pojavila u Formuli 1, a pod čijim je vodstvom osvojeno sedam vozačkih i šest konstruktorskih titula prvaka, bit će i danas u garaži Red Bulla na startu nove sezone, koja kreće utrkom u Bahreinu (16.00). No, to ne znači da je priča zaključena, štoviše, šef najbolje F1 momčadi i dalje mora strepiti za svoju poziciju...

image
ANTHONY HARVEY/SHUTTERSTOCK

Linker
28. travanj 2024 05:28