Sebastian Vettel

 MAURO PIMENTEL Afp
NAJTEŽA ODLUKA

Legendarni prvak Formule 1 najavio mogući povratak iz mirovine: ‘Ne mogu odbaciti tu mogućnost‘

Bilo je već primjera vozača koji nisu mogli odoljeti porivu natjecanja, nakon što su objavili odlazak u mirovinu
Piše: HinaObjavljeno: 11. studeni 2022. 11:56

Bivši četverostruki svjetski prvak u formuli 1, 35-godišnji njemački vozač Sebastian Vettel, ne odbacuje mogućnost povratka za upravljač F1 bolida, iako je najavio da će mu ovo biti zadnja natjecateljska sezona u bogatoj karijeri.

Nakon 15 godina provedenih u formuli 1, vozač momčadi Aston Martin će sljedeći tjedan u Abu Dhabiju završiti karijeru. Glavni razlog za njegovo povlačenje je želja da provodi više vremena s obitelji i sudjelovanje u nekim drugim projektima.

No, u razgovoru za njemačku televiziju RTL vođenom uoči ovotjedne utrke za Veliku nagradu Sao Paula, Vettel nije izričito rekao da se nikada više neće vratiti za upravljač F1 bolida.

"Vjerujem da se odlazak u mirovinu događa kad to odlučiš. No, ne možeš odbaciti i druge mogućnosti", rekao je njemački vozač.

Bilo je već primjera vozača koji nisu mogli odoljeti porivu natjecanja, nakon što su objavili odlazak u mirovinu, a jedan od njih bio je i proslavljeni Vettelov sunarodnjak i sedmerostruki svjetski prvak Michael Schumacher, koji je napustio formulu 1 2006., ali se vratio 2010. i potom se natjecao još tri sezone.

"Svatko od nas je drugačiji. Imamo drugačije živote i idemo svojim putem. Možda postoje neke paralele, ali mislim da ne mogu dati odgovor na taj način. Moj današnji odgovor je ‘ne‘, ali možda ću za godinu ili dvije potpuno drugačije razmišljati. Vrijeme će pokazati", rekao je Vettel odgovarajući na pitanje hoće li ponoviti ono što je učinio Schumacher.

Vettel je sva četiri naslova svjetskog prvaka (2010. - 2013.) osvojio vozeći za Red Bull, a posljednju od 53 pobjede ostvario je na Velikoj nagradi Singapura 2019. vozeći Ferrari.

Linker
16. travanj 2024 00:35