Ferrariji su na startu zatvorili Verstappena u ”sendvič”, ali Sainzovo vodstvo kratko je trajalo

 BEN STANSALL/Afp
VN ITALIJE

Leteći Verstappen ‘skinuo‘ još jedan rekord, Ferrariji vodili dramatičnu bitku u završnici

Nizozemac je stigao do desete uzastopne pobjede, što nitko u Formuli 1 prije njega nije napravio
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 03. rujan 2023. 16:49

Snovi Ferrarijevih navijača da će barem privremeno razbiti dominaciju Red Bulla trajali su 15 krugova. Leteći Nizozemac Max Verstappen slavio je na VN Italije u Monzi i "skinuo" još jedan povijesni rekord: deset pobjeda u nizu. U Formuli 1 nijedan vozač još nije bio toliko dominantan.

Dvostruki svjetski prvak kratko je gledao u leđa Carlosu Sainzu, koji je utrku započeo na pole positionu. Iako su ga Ferrariji na startu zatvorili u "sendvič", već u 15. krugu Verstappenovo je disanje za vratom postalo neizdrživo za Španjolca. Nakon što je izgubio vodstvo, Sainz je kasnije morao priznati kapitulaciju i pred Sergijom Pérezom, koji je upotpunio dvostruku pobjedu Red Bulla.

Umjesto da se bore za pobjedu, Sainz i Leclerc u završnici su se borili za mjesto na pobjedničkom postolju. Iako im je iz boksa stigla poruka da ne riskiraju, posljednjih nekoliko krugova donijelo je briljantan duel, kasna kočenja i bliske susrete. Sainz se sjajno branio i obranio treće mjesto.

Iza Ferrarija su se smjestili Mercedesi; Russell je osvojio peto, a Hamilton šesto mjesto.

Verstappen je u ukupnom redoslijedu dodatno povećao prednost pred Pérezom i sve je bliže potvrdi trećeg naslova svjetskog prvaka. Razlika sada iznosi 145 bodova.

Sljedeća utrka vozi se za dva tjedna u Singapuru.

Linker
27. srpanj 2024 02:42