GIUSEPPE CACACE/Afp
NEOČEKIVAN POTEZ

Lewis Hamilton donio veliku odluku, ponovno se nagađa o mogućem odlasku iz Mercedesa i Formule 1

Spekulacije je potaknuo sam Britanac, nakon što je javno kritizirao svoju momčad
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 17. ožujak 2023. 18:35

Sedmerostruki svjetski prvak u Formuli 1 Lewis Hamilton objavio je da je došao kraj njegovoj suradnji s dugogodišnjom kondicijskom trenericom i fizioterapeutkinjom Angelom Cullen.

Par je počeo raditi zajedno 2016. godine, a Hamilton je u tom razdoblju s Mercedesom osvojio četiri naslova u Formuli 1. Cullen je bila uz britanskog vozača i na otvaranju aktualne sezone u Bahreinu, ali neposredno prije prvog treninga za Veliku nagradu Saudijske Arabije koja je na rasporedu ovog vikenda objavljeno je da se okreće novim izazovima.

"Posljednjih sedam godina Angela je bila uz mene, tjerajući me da budem najbolja verzija sebe. Zbog nje sam jači sportaš i bolja osoba", napisao je Hamilton na društvenim mrežama.

Cullen je, pak, poručila da je zahvalna što je imala priliku biti dio svijeta Formule 1.

"Hvala Mercedesu koji mi je bio obitelj posljednjih sedam godina. A Lewise, ti si najveći svih vremena! Bila mi je velika čast i zadovoljstvo stajati uz tebe, ponosna sam na tebe i na sve što si postigao", poručila je Cullen.

Vijest o Hamiltonovom završetku suradnje s trenericom dolazi uslijed brojnih nagađanja o njegovoj budućnosti u Mercedesu i Formuli 1. Potaknuo ih je dijelom i sam nakon što je nedavno javno kritizirao svoju momčad, tvrdeći da nisu dijelili njegovu zabrinutost oko novog bolida koji se pokazao daleko sporijim od Red Bullova.

Istina, uoči VN Saudijske Arabije ipak je stao na loptu, istaknuvši kako i nakon isteka ugovora na kraju ove godine želi ostati u Mercedesu.

- Gledajući unatrag, mislim da moj izbor riječi nije bio najbolji. Još uvijek 100 posto vjerujem u ovu momčad, to je moja obitelj. Ovdje sam dugo i ne planiram ići nigdje drugdje - rekao je 38-godišnji vozač.

Linker
12. prosinac 2023 00:19