PATRICK HERTZOG Afp
Mercedes se zaštitio

Lewis Hamilton ne smije ponoviti Schumacherov potez, ugovor mu to jasno zabranjuje

Čini se kako glasine o još jednom transferu Ferrari polako padaju u vodu...
Piše: SNObjavljeno: 10. veljača 2024. 15:00

Sezona 2024. još nije ni počela, a glavna tema u svijetu Formule 1 već je danima vijest da će od 2025. boje Ferrarija braniti Lewis Hamilton, sedmerostruki prvak koji je u senzacionalnom transferu odlučio Mercedes zamijeniti talijanskim gigantom.

Hamilton bi prema pojedinim izvorima iz F1 svijeta u Ferrariju trebao godišnje zarađivati oko 100 milijuna eura, što je iznos dvostruko veći od onoga kojega je na račun posprema kao predstavnik Mercedesa. No novac u ovoj priči navodno nije bio presudan, ali zato jest Ferrarijevo uvjeravanje da imaju bolid s kojim bi mogli ozbiljnije ugroziti dominaciju Red Bulla.

Britanska zvijezda sa svojih sedam titula dijeli rekord s Michaelom Schumacherom, ali jednu stvar koju je legendarni Nijemac izveo Lewis ipak neće moći ponoviti.

Naime, prema pisanjima Daily Maila, koji se poziva na informacije Autosporta, Hamilton u svom ugovoru s Mercedesom ima, ‘non-poaching‘ klauzulu, odnosno klauzulu koja ga sprječava da sa sobom ‘odvuče‘ Mercedesovo osoblje. Ako se ova informacija pokaže točnom, to bi značilo da se odmah mogu ugasiti glasine prema kojima bi inženjer Peter Bonnington, s kojim je Lewis izgradio blizak odnos, mogao krenuti njegovim stopama.

Dakle, navedena klauzula trebala bi spriječiti Hamiltona da izvede ono što je Schumacher izveo kada je 1996. prešao iz Benettona u Ferrari te sa sobom povukao Benettonovog tehničkog direktora Rossa Brawna i glavnog dizajnera Roryja Byrnea.

Linker
01. svibanj 2024 15:59