Max Verstappen slavio na Velikoj nagradi Italije

 ANDREJ ISAKOVIC Afp
Nizozemac slavio

Max Verstappen došao do 11. pobjede ove sezone, Leclerc završio drugi na domaćem terenu

Ima priliku osvojiti naslov svjetskog prvaka već na idućoj utrci u Singapuru
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 11. rujan 2022. 17:15

Max Verstappen nastavio je svoj moćni marš prema naslovu svjetskog prvaka u Formuli 1 nakon trijumfa na Velikoj nagradi Italije. Za vozača Red Bulla ovo je bila peta uzastupna pobjeda, ukupno 11. ove sezone.

Nizozemac je završio ispred drugoplasiranog Charlesa Leclerca iz Ferrarija i trećega Georgea Russella iz Mercedesa, koji su odmah do njega stigli na postolje. Njegov je uspjeh dodatno značajan jer je startao s osme pozicije, nakon što je kažnjen zbog promjeni komponenti svog bolida. Leclerc, koji je startao s prve pozicije, trebao je Ferrariju donijeti slavlje na njihovoj stazi i to na jubilarnoj 100. godišnjici, ali Verstappen je ove sezone nezaustavljiv i pobjedom je pobjegao na 116. bodova prednosti.

image
CIRO DE LUCA Afp

Ključni se trenutak dogodio u 10. krugu kada je vodeći Leclerc pozvan u boks dok je na stazi bio prikazan znak virtualnog sigurnosnog automobila nakon što je Sebastianu Vettelu bolid ‘‘otkazao poslušnost‘‘. Iskoristio je to Verstappen i probio se u čelo. Pet krugova prije kraja, vozač McLarena, Daniel Ricciardo također je zaustavio svoj bolid, a sigurnosni se automobil pojavio dva kruga kasnije.

image
ANDREJ ISAKOVIC Afp

Iduća će se utrka voziti 2. listopada kad je na rasporedu Velika nagrada Singapura, a Verstappen bi već tamo mogao doći do svojeg drugog naslova svjetskog prvaka.

Linker
25. travanj 2024 13:50