Toto Wolff

 Jakub Porzycki/nurphoto/shutters/shutterstock Editorial/profimedia
OGLASIO SE I TOTO WOLFF

Mercedes je u potrazi za novim vozačem: Vraćaju legendu iz mirovine ili stiže zvijezda o kojoj svi pričaju?

‘Oni koji su dostupni i koji bi nam bili interesantni imaju svi svoje prednosti‘
Piše: SNObjavljeno: 27. ožujak 2024. 18:01

Mercedes je u potrazi za novim partnerom za Georgea Russella jer Lewis Hamilton u 2025. godini prelazi u Ferrari.

U Mercedesu sada moraju odlučiti hoće li posegnuti za mladim talentom ili uzeti nekog iskusnog, piše Marca. Spominjalo se kako bi Hamiltona mogao zamijeniti mladi Kimi Antonelli koji trenutno vozi Formulu 2, a Mercedes se povezivao i s Estebanom Oconom i Fernandom Alonsom koji još nije produljio suradnju s Aston Martinom.

Spominju se i još dvije zanimljive opcije. Prva je povratak Sebastiana Vettela iz mirovine u koju je otišao 2022. godine, a i dolazak Carlosa Sainza koji nema još ekipu za 2025. godinu. Njih dvojica označena su kao lakše opcije za pregovore. Kako smo već pisali, Sainz je nedavno sve oduševio sjajnom vožnjom u Australiji.

Sainz je jedini koji je uspio s trona skinuti Maxa Verstappena u posljednje vrijeme. O novom se vozaču oglasio Toto Wolff.

- Oni koji su dostupni i koji bi nam bili interesantni imaju svi svoje prednosti. Ili su jako mladi ili su iskusni i u najboljim godinama ili su Carlos Sainz - rekao je direktor Mercedesa pa dodao:

- Teška je to odluka. Želim napraviti korak unatrag i dobro proučiti situaciju. Neki od vozača koji se spominju mogu potpisati i za druge timove pa za sada samo pratimo situaciju - zaključio je Wolff.

Linker
28. ožujak 2024 16:16