Lewis Hamilton

 MARTIN KEEP Afp
KONKURENCIJA JE VELIKA

Mlada senzacija mogla bi zamijeniti Lewisa Hamiltona, u Mercedesu razmišljaju o riskantnom potezu

Nije zanemariv ni dobar odnos kojeg on i njegova obitelj imaju sa šefom Mercedesa Totom Wolffom
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 02. travanj 2024. 16:18

U Mercedesu se pripremaju za život nakon Lewisa Hamiltona. Sedmerostruki svjetski prvak iduće godine vozit će za Ferrari, a tko će ga zamijeniti špekulirat će se još neko vrijeme. Oscar Piastri iz McLarena, Daniel Ricciardo iz Red Bulla, bivši vozač Haasa Mick Schumacher te Alex Albon iz Williamsa su razmatrani kao moguće opcije. A i Talijan Kimi Antonelli (17) dobit će priliku da se pokaže i dokaže. Planirano je da tijekom dva dana vozi za volan Mercedesa W12. To će mu biti prva od nekoliko audicija da dokaže da je on taj koji će naslijediti Hamiltona.

Nakon što je impresionirao u F4 prošle godine, Antonelli je promoviran ravno u F2 za sezonu 2024. Impresivna debitantska godina u F2 mogla bi uvjeriti Mercedes da riskira s njim 2025. Također, nije zanemariv ni dobar odnos kojeg on i njegova obitelj imaju sa šefom Mercedesa Totom Wolffom jer je njegova obitelj bliska s austrijskim biznismenom.

image

Kimi Antonelli

SEBASTIAN ROZENDAAL/DPPI/SHUTTER/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

- Kimija smo dobili pod okrilje 2012. godine i on je već tada bio sjajno dijete. Mogli ste vidjeti odmah njegov jaki karakter i da je pun samopouzdanja. U go-kartingu njegov je rekord bio nevjerojatan, a onda smo ga stavili u juniorske formule i on pobijedio je u svakoj utrci u svojoj prvoj godini. Ali moramo biti oprezni jer se oko njega diže velika pompa. Ako mu damo vrijeme mislim da može biti stvarno sjajan u ovom sportu - rekao je Wolff.

Linker
02. travanj 2024 16:18