MARTIN KEEP Afp
NOVI REPOVI

Navijači pokrenuli peticiju protiv Verstappena, skupili su velik broj potpisa i nadaju se preokretu

Spornom smatraju odluku Michaela Masija da dozvoli utrkivanje u posljednjem krugu
Piše: Mihael FarkašObjavljeno: 13. travanj 2023. 23:29

Još od kraja 2021. godine i posljednje utrke sezone Formule 1 u Abu Dhabiju, britanski navijači ne mire se s tim da Lewis Hamilton nije osvojio naslov prvaka. Od tog trenutka konstantno lobiraju da se to promijeni i da se naslov oduzme Nizozemcu Maxu Verstappenu.

Podsjetimo, Hamilton je bio u vodstvu u posljednjim trenutcima utrke te je sve upućivalo da će po osmi put osvojiti naslov prvaka. Ipak, utrku je neizvjesnom učinio kanadski vozač Nicholas Latifi koji se svojim Williamsom zabio u zid te je na stazu izašao sigurnosni automobil. Nizozemac je tu priliku iskoristio da ode u boks po nove gume, dok je Hamilton u tom trenutku ostao na stazi.

Prve instrukcije direktora utrke Michaela Masija bile su da bolidi koji su zaostajali više od jednog kruga ne smiju prestići sigurnosno vozilo, no sporna je odluka bila da ipak dozvoli utrkivanje u posljednjem krugu te je Verstappen prestigao Hamiltona i osvojio svoj prvi naslov.

Ne mireći se s tom odlukom, navijači Mercedesovog vozača pokrenuli su peticiju da se odluka promijeni i da Hamilton dobije titulu, a u četvrtak ujutro došla je u trend na Twitteru te broji više od 80.000 potpisa, prema pisanju Suna. Ipak, navijačima Mercedesa ovaj se pokušaj ne bi trebao isplatiti jer su šanse da Međunarodna automobilistička federacija (FIA) reagira jako male.

Linker
21. svibanj 2024 12:25