Michael Schumacher i Willi Weber

 CHRISTOPHE SIMON/AFP/PROFIMEDIA Christophe Simon/Afp/Profimedia
BIVŠI MENADŽER F1 ZVIJEZDE

‘Ne daju mi da vidim Michaela Schumachera, a bio mi je poput sina. Obitelj mu laže, teško mi je...‘

Nekadašnji menadžer Michaela Schumachera javno se požalio na obitelj F1 šampiona
Piše: SNObjavljeno: 20. srpanj 2022. 07:39

Učinio je to u razgovoru za Gazzettu dello Sport u kojem je predstavio svoju knjigu o sedmerostrukom svjetskom prvaku u Formuli 1.

Weber je bio Schumacherov menadžer još dok se probijao u karijeri, kao i kasnije u slavnim danima u Formuli 1, a 2016. godine u razgovoru za Bild pozvao je Schumacherovu obitelj da izvjesti javnost o njegovom zdravstvenom stanju. Tada se požalio kako mu je posjete Michaelu zabranila njegova supruga Corinna.

image

Willi Weber, Michael Schumacher i Corinna Schumacher

PIERRE VERDY/AFP/PROFIMEDIA Pierre Verdy/Afp/Profimedia

"Nadam se da će jednog dana moj telefon zazvoniti i da će to biti Michael i da će reći: ‘Willi, dođi k meni, imamo puno za pričati, kao što je slučaj bio ranije", rekao je Weber.

Ali o zdravlju njemačkog vozača koji je nakon pada na skijanju 2013. godine pretrpio tešku traumu glave zbog čega je bio i u induciranoj komi, i dalje ništa ne zna.

"Za mene je to bilo jako bolno. Pokušao sam stotine puta kontaktirati s Corinnom i nije mi odgovorila. Nazvao sam Jeana Todta i pitao ga kada da ga posjetim u bolnici i on mi je rekao da je još prerano. Nazvao sam opet sutradan i nitko nije odgovorio. Nisam očekivao takvo ponašanje i još sam ljut zbog toga. Držali su me podalje govoreći mi da je prerano, a sada je prekasno. Prošlo je devet godina", rekao je Weber.

Iako je prošlo puno vremena Weberu je i dalje teško razgovarati na tu temu.

"Mogu razumjeti prvotnu reakciju obitelji, jer sam i ja uvijek davao sve od sebe da zaštitim Michaelovu privatnost, ali otad sam slušao samo laži o njemu. S godinama sam shvatio da ne mogu promijeniti stvari. Michael mi je bio poput sina. I dalje mi je teško pričati o tome", zaključio je 80-godišnji Weber, autor knjige ‘Benzin je u krvi Michaela Schumachera‘.

Linker
26. travanj 2024 17:56