Christian Horner i Max Verstappen

 Eibner/thomas Fuessler/imago Sportfotodienst/profimedia
CIRKUS SE NASTAVLJA

Novi preokret u Red Bullu, pala je suspenzija, Verstappen poručio: ‘Moj otac ne laže‘

BBC je objavio kako je najbolja momčad Formule 1 suspendirala ženu koja je prijavila Hornera
Piše: SNObjavljeno: 07. ožujak 2024. 16:56

Red Bull je odlučio suspendirati neimenovanu ženu koja je šefa momčadi Christiana Hornera (50) prijavila za "neprimjereno i kontrolirajuće ponašanje", objavio je BBC.

Najbolja momčad Formule 1 provela je internu istragu oko spomenutih optužbi te utvrdila da Horner nije ništa zgriješio, što će reći da je za njih slučaj završen. Samo dan nakon toga su unutar momčadi s anonimnog maila počele cirkulirati sporne poruke, a BBC sada doznaje da su u momčadi zaključili da je žena koja je optužila Hornera bila - neiskrena.

"Ne možemo komentirati interne stvari", priopćili su kratko iz Red Bulla.

image

Horner sa suprugom Geri

David Davies/pa Images/profimedia

Tijekom Velike nagrade Bahreina, Horner nije htio novinarima odgovoriti na pitanje jesu li poruke koje su procurile autentične. Preciznije, pitanje je "presjekao" glasnogovornik momčadi, na što se Horner nije pobunio. BBC-jevi izvori iz Red Bulla tvrde da je zbog svega došlo do podjele između većinskog vlasnika Chalerma Yoovidhye, koji podržava Hornera, te austrijskih dioničara koji žele da on odstupi, ali imaju "samo" 49% udjela u vlasništvu.

U međuvremenu je Jos Verstappen, otac prve Red Bullove zvijezde i trostrukog svjetskog prvaka, zaprijetio da bi, ako Horner ne odstupi, njegov sin Max mogao otići iz momčadi i čak završiti u Mercedesu. Max je pak na sve dao kratki komentar da "njegov otac ne laže". U prijevodu, odnosi između Hornera i Verstappena ovih dana ne djeluju nimalo idilično...

Linker
03. svibanj 2024 02:06