FLORENT GOODEN/DPPI/LIVEMEDIA/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Florent Gooden/dppi/livemedia/Shutterstock Editorial/Profimedia
UDARAC ZA UDARCEM

Novi šok za ruskog F1 vozača! Nakon otkaza, zbog bliskosti s Putinom ostao bez imovine vrijedne 105 milijuna eura

Talijanske vlasti zaplijenile su imovinu na Sardiniji vrijednu oko 105 milijuna eura u vlasništvu Nikite Mazepina i njegovog oca
Piše: SNObjavljeno: 12. travanj 2022. 06:33

Riječ je o 23-godišnjem ruskom vozaču Formule 1, donedavnom vozaču momčadi Haas, a zaplijena se odnosi na vilu poznatu pod imenom 'Kameni ovan' koja se nalazi na sjeveru otoka.

Nikita Mazepin je u ožujku otpušten od strane američke F1 momčadi, a otad se nalazi na udaru sankcija talijanskih vlasti jer ga Europska unija, kao i oca mu Dmitrija, vidi kao suradnika ruskog predsjednika Vladimira Putina.

"Ne salažem se sa sankcijama i već sam ranije rekao da se namjeravam protiv njih boriti. Ovo je sada pravo vrijeme za tako nešto, jer ako pogledate cijelu situaciju i sve što se događa ruskim sportašima, kao da se otkazuje kultura moje zemlje", rekao je nedavno Mazepin za BBC.

Dmitrij Mazepin smatra se članom najužeg kruga prijatelja Vladimira Putina, a menadžer F1 vozača nije imao komentara na cijelu situaciju.

Otkako je Rusija napala Ukrajinu 24. veljače Velika Britanija, Europska unija i SAD nameću sankcije ruskim oligarsima bliskima režimu Vladimira Putina i plijene im vrijednu imovinu i blokiraju račune.

Linker
19. travanj 2024 09:34