Max Verstappen 

 KENZO TRIBOUILLARD Afp
NASTAVAK DOMINACIJE

Osma uzastopna pobjeda za Maxa Verstappena, svjetski prvak nedodirljiv za konkurenciju na VN Belgije

‘Znao sam da imamo dobar bolid, bilo je važno "preživjeti" u prvom zavoju‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 30. srpanj 2023. 17:12

Aktualni prvak Formule 1, vozač Red Bulla Max Verstappen ostvario je osmu uzastopnu pobjedu na Velikoj nagradi Belgije, dok je njegov momčadski kolega Sergio Perez u cilj ušao drugi, dvadesetak sekundi kasnije. Bila je to prva dvostruka pobjeda za Red Bull od Miami Grand Prixa u svibnju.

Verstappen se kvalificirao na pole position, ali je kažnjen kaznom od pet mjesta zbog korištenja previše dijelova mjenjača. Tako je utrku na Spa-Francorchampsu započeo sa šeste pozicije, a prvi je krenuo Ferrarijev vozač Charles Leclerc koji je na kraju završio na trećem mjestu s više od 32 sekunde zaostatka za sjajnim Nizozemcem.

"Znao sam da imamo dobar bolid, bilo je važno "preživjeti" u prvom zavoju. Ova staza je super čvrsta za gume, tako da ne želite raditi nepotrebne stvari. Bilo je teško s krugovima kada je padala kiša," kazao je 25-godišnji Nizozemac.

Lewis Hamilton (Mercedes) bio je četvrti s 49 sekundi zaostatka, dok je Fernando Alonso (Aston Martin) uhvatio peto mjesto s 56 sekundi sporijim vremenom od Verstappena.

U ukupnom poretku Verstappen je vodeći s 314 bodova, Perez ima 189, Alonso je treći sa 149, dok četvrtoplasirani Hamilton ima 148 bodova.

Verstappen će krajem kolovoza pred svojim navijačima u Zandvoortu imati priliku izjednačiti Red Bullov rekord Sebastiana Vettela od devet uzastopnih F1 pobjeda.

Linker
19. svibanj 2024 19:19