SIMON WOHLFAHRT Afp
LOŠA SERIJA

Panika u Red Bullu, prvi put priznali da nisu nedodirljivi: ‘Obje titule su nam ugrožene‘

Britanac se pobjedom na Velikoj nagradi Nizozemske ponovno uključio za sami vrh
Piše: SNObjavljeno: 25. kolovoz 2024. 22:52

Britanac Lando Norris u McLarenu pobjednik je Velike nagrade Nizozemske na stazi u Zandvoortu, 15. utrke svjetskog prvenstva Formule 1. Norris je do druge pobjede u karijeri i druge ove sezone, nakon slavlja u Miamiju, stigao s 22.8 sekunde prednosti ispred svjetskog prvaka i vodećeg u poretku Nizozemca Maxa Verstappena u Red Bullu, dok je treći bio Monegažanin Charles Leclerc u Ferrariju s 25.4 sekunde zaostatka.

Nakon 15 održanih utrka od 24 predviđene ovogodišnjim kalendarom, u vodstvu je i dalje Verstappen s 295 bodova, a drugi je Norris s 225. Na trećem je mjestu Leclerc sa 192 boda. U poretku konstruktora McLaren je došao na samo 30 bodova iza vodećeg Red Bulla.

Norris se ovom pobjedom uključio u borbu za sami vrh. Istog razmišljanja je i savjetnik Red Bulla Helmut Marko koji je rekao da ne bi bio iznenađen da McLaren do kraja konkurira i naposljetku osvoji obje titule.

- Kao što je Max rekao prije ljetne stanke, momčad mora jače raditi kako bi pronašla poboljšanja. Ovim tempom će oba prvenstva doći u pitanje - rekao je Marko za stanje u Red Bullu.

Dodao je da su očekivali rutinsku pobjedu kada je Verstappen na startu prestigao Norrisa, ali su ostali iznenađeni lakoćom kojom se Norris vratio.

- Kada je Norris uhvatio tempo, prelagano je došao do Maxa i samo ga prošao. Ne razumijem kako je tako lagano prošao. Morat ćemo raditi na tome - zaključio je savjetnik Red Bulla.

Linker
05. rujan 2024 11:02