Michael Schumacher 

 ANDREAS BEIL/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA
VAPE ZA NOVCEM

Prodaje se ‘jedinstvena‘ Schumacherova kolekcija! Obitelj skuplja novac, evo kako namjerava doći do milijuna eura

Najvrjedniji komad se procjenjuje na između 1,2 i 2,2 milijuna eura
Piše: SNObjavljeno: 18. travanj 2024. 14:16

Po mnogima najbolji vozač Formule 1 svih vremena Michael Schumacher i dalje je na liječenju nakon teške nesreće na skijanju u francuskom Meribelu prije više od 10 godina. Troškovi su enormni pa je njegova obitelj u više navrati morala prodavati razne stvari da bi skupili novac, a ta praksa se i dalje nastavlja.

Poznata aukcijska kuća Christie’s objavila je da će na aukciji u Ženevi među vodećim predmetima biti osam luksuznih satova koji su dosad bili dio privatne kolekcije nezaboravnog njemačkog pilota Formule 1. Schumacherova supruga Corinna bila je prisiljena prodati i ovo, a početna zajednička cijena satova bit će oko četiri milijuna eura.

- Naša aukcijska kuća zahvaljuje obitelji Schumacher na povjerenju. Ponosni smo što možemo predstaviti ove legendarne i jedinstvene satove jedne od najslavnijih legendi Formule 1. To je izniman trenutak za entuzijaste satova i ljubitelje sporta - kazao je čelni čovjek aukcijske kuće Christie’s u Europi, Remi Guillemin.

Ova aukcija uključuje pet satova iz Ruthenium Francois-Paula Journea, tu je i Rolex Daytona od 14-karatnog zlata koji mu je poklonio njegov menadžer Willi Weber i dva unikatna komada koja je dobio od tadašnjeg glavnog čovjeka Ferrarija, Jeana Todta. Najvrjedniji komad jest Platinum Vagabondage 1, on se procjenjuje na između 1,2 i 2,2 milijuna eura.

Linker
18. travanj 2024 14:27