Michael Schumacher (2002.)

 ANDREAS BEIL/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA
TAJNOVITOST OKO LEGENDE

Schumacherov menadžer: ‘Nisam dobro, a na vjenčanje me nisu zvali. Vjerojatno ga više neću vidjeti‘

Weber je 23 godine pratio Michaelovu karijeru, no na vjenčanje njegove kćeri nije bio pozvan
Piše: SNObjavljeno: 04. listopad 2024. 18:58

Iako je od kobne skijaške nesreće Michaela Schumachera prošlo više od deset godina, stanje legendarnog vozača Formule 1 dan danas predstavlja veliki misterij i generira brojne nove teorije iz tjedna u tjedan.

Jedna takva stigla je i prošlog tjedna, pisali smo, kada se Gina Schumacher, kći čuvenog Nijemca, udala za dugogodišnjeg partnera Iaina Bethkea. Ceremonija se odvila na Mallorci u luksuznoj obiteljskoj vili, čija se vrijednost procjenjuje na više od 30 milijuna eura, a na vjenčanju je bio i Ralf Schumacher, Ginin stric i Michaelov mlađi brat.

Prema pisanjima Bilda, na vjenčanju su bile angažirane razne kompanije u organizaciji, a svi zaposlenici morali su odložiti mobitele prije ulaska na imanje kako ne bi fotografirali obiteljske privatne sobe i prostorije. Ujedno, isti medij u zadnjem dijelu teksta spomenuo je i potencijalno prisustvo samog Michaela na vjenčanju svoje kćeri.

Sada se, s manjim vremenskim odmakom, oglasio i Willi Weber, jedna od osoba koja je obilježila Schumacherovu karijeru. Weber je 23 godine pratio Michaelovu karijeru, dugo mu je bio i menadžer, no na vjenčanje njegove kćeri nije bio pozvan.

image

Willi Weber i Michael Schumacher

Gero Breloer/dpa/profimedia

- Moje zdravlje trenutno nije dobro, stoga na vjenčanju ne bih bio ni da sam pozvan. Ginino vjenčanje budi uspomene. Nažalost! Mislim na svoje uspjehe s Michaelom, naše ciljeve i pobjede. Sjećam se Michaela kakav je bio. Vjerojatno se više nećemo vidjeti - poručio je Weber i dodao:

- Michael je bio jedan od mojih najboljih prijatelja, više kao sin kojeg nikad nisam imao. Nitko ne zna točno što se s njim danas događa, pa ne želim dalje komentirati.

Weber je s obitelji Schumacher ‘raskinuo‘ 2010., a od tada s njima nema nikakav kontakt. Nakon nesreće nije odmah posjetio Michaela, zbog čega je dugo krivio samog sebe.

- Ja sam kriv što nisam posjetio Michaela nakon nesreće i stao uz njega. Jer sam smatrao da su novinarska izvješća pretjerana. Mislio sam da je bolje pričekati nekoliko dana i bit će dobro. Ali bilo je prekasno. Dugo sam se krivio što nisam odmah reagirao - priznao je, ali i istaknuo da je pronašao svoj unutarnji mir te se oprostio od Michaela:

- Mentalno sam se oprostio s Michaelom kako bih ponovno pronašao svoj mir. Ipak, Ginino vjenčanje oživjelo je stara sjećanja - zaključio je.

image

Alain Prost, Willi Weber, Michael Schumacher

Torsten Blackwood/afp/profimedia

Linker
04. listopad 2024 18:59