Lewis Hamilton

 ELEANOR HOAD/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Eleanor Hoad/Shutterstock Editorial/Profimedia
ZVUČI NEVJEROJATNO

Sedmerostruki svjetski prvak naprasno prekida F1 karijeru zbog banalnosti - piercinga u nosu?!

Lewis Hamilton, donedavni vladar Formule 1, ima problema i na stazi, ali i izvan nje
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 09. svibanj 2022. 13:20

I dok na ono što se događa u utrkama donekle još i može utjecati, britanski vozač mogao bi čak i naprasno prekinuti karijeru zbog jedne naoko banalne stvari, a to je – piercing u nosu.

Naime, novi predsjednik FIA-e Mohammed bin Sulayem inzistira na tome da Hamilton mora ukloniti piercing iz sigurnosnih razloga i to prije utrke u Monte Carlu 29. svibnja. Za to je potreban operativni zahvat, sedmerostruki svjetski prvak za to ima tri tjedna vremena.

Međutim, Hamilton se ne slaže s time, vjeruje da je nepravedno izdvojen i da se na njemu trenira strogoća. Ističe kako FIA dozvoljava vozačima nošenje vjenčanog prstenja, pa mu nije jasno zbog čega je upitan njegov 'ukras' u nosu.

Pojavi li se Mercedesov vozač u Monacu s piercingom, platit će 42.000 funti kazne, što bi za buduće prijestupe moglo porasti na 215.000 funti. Naravno, to je sitna lova za pilota koji zarađuje oko 40 milijuna funti godišnje, no problem bi mogli predstavljati kazneni bodovi. Skupi li ih 12, našao bi se pod suspenzijom, piše Daily Mail.

Znao se Hamilton u prošlosti požaliti na to da je jedini crnac u Formuli 1 i isticati nezadovoljstvo tretmanom kojeg je doživljavao. S obzirom na to da mu stvari na stazi ne idu idealno, mnogi u tom njegovom piercingu vide idealnu 'izlaznu strategiju' za prijevremeni raskid dvogodišnjeg ugovora, možda već na polovici sezone...

Linker
16. svibanj 2022 13:38