Lando Norris

 GIORGIO VIERA/Afp
VOŽNJA ŽIVOTA

Senzacija u Miamiju, mladi Britanac ‘skinuo‘ Verstappena i dočekao prvu pobjedu u Formuli 1

Fanovi McLarena slave Landa Norrisa, koji je fantastično odradio Veliku nagradu Miamija
Piše: SN, HinaObjavljeno: 05. svibanj 2024. 23:34

Lando Norris senzacionalni je pobjednik Velike nagrade Miamija. Nakon što se 15 puta penjao na postolje, 24-godišnji Britanac u McLarenu konačno je dočekao premijernu pobjedu.

Max Verstappen (Red Bull) tako je drugi put ove sezone ostao bez pobjede (u Australiji je slavio Sainz) i morao se zadovoljiti drugim mjestom, dok je treći bio Charles Leclerc (Ferrari).

Norris je startao s pete pozicije, ali je sjajno odradio cijelu utrku, premda je imao i ponešto sreće s trenutkom kada se na stazi pojavilo sigurnosno vozilo. Dogodilo se to u 28. krugu dok je bio na vrhu redoslijeda, ispred svjetskog prvaka Verstappena. Odmah po odlasku sigurnosnog vozila Nizozemac Verstappen je pokušao vratiti vodstvo prilikom prvog zavoja.

U tom trenutku 25-godišnji Norris je odbio napad i potom sve do kraja samo povećavao prednost do konačne pobjede. Osim što je slavio po prvi puta u karijeri Norris je postao 21. britanski vozač u povijesti Formule 1 s pobjedom na nekoj od Velikih nagrada. Isto tako, njegov je McLaren pobijedio po prvi puta nakon utrke u Monzi 2021. godine.

Linker
06. svibanj 2024 09:03