Lewis Hamilton

 GIUSEPPE CACACE Afp
KRAJ JEDNE ERE

Senzacionalan transfer i službeno potvrđen, Hamilton se oprostio od Mercedesa: ‘Jedna od najtežih odluka‘

‘100% sam predan pružanju najbolje izvedbe koju mogu ove sezone i da moja posljednja godina bude za pamćenje‘
Piše: SNObjavljeno: 01. veljača 2024. 21:51

Kao što smo i ranije pisali, Lewis Hamilton je sada i službeno novi vozač Ferrarija. Momčad je preko svojih kanala na društvenim mrežama pružila kratko priopćenje koje prenosimo u cijelosti.

"Scuderia Ferrari sa zadovoljstvom objavljuje da će se Lewis Hamilton pridružiti timu 2025. godine na višegodišnji ugovor", piše u objavi.

Detaljniju poruku za Hamiltona imala je njegova bivša momčad.

"Mercedes i Lewis Hamilton rastaju se na kraju sezone 2024. Lewis je aktivirao opciju otpuštanja u ugovoru objavljenom prošlog kolovoza i ova sezona će stoga biti njegova posljednja vožnja za Silver Arrowse.

Vijest donosi kraj trenutno 17-godišnjeg odnosa u Formuli 1 s Mercedes-Benzom i 11-godišnjeg partnerstva s timom", napisali su iz Mercedesa.

Glavni čovjek tima Toto Wolff također se oprostio.

- Što se tiče uparivanja momčadi i vozača, naš odnos s Lewisom postao je najuspješniji u sportu i to je nešto na što se možemo s ponosom osvrnuti; Lewis će uvijek biti važan dio povijesti Mercedesovog motosporta. Međutim, znali smo da će naše partnerstvo kad-tad doći prirodnom kraju i taj je dan sada došao - rekao je Wolff.

- Prihvaćamo Lewisovu odluku da potraži novi izazov i uzbudljivo je razmišljati o našim mogućnostima za budućnost. Ali za sada imamo još jednu sezonu i fokusirani smo na utrkivanje kako bismo pružili snažnu 2024. godinu.

Svoju poruku imao je i sam Hamilton.

- Proveo sam nevjerojatnih 11 godina s ovim timom i jako sam ponosan na ono što smo zajedno postigli. Mercedes je dio mog života od moje 13. godine. To je mjesto gdje sam odrastao, tako da je odluka o odlasku bila jedna od najtežih odluka koje sam ikada morao donijeti. Ali pravo je vrijeme da napravim ovaj korak i uzbuđen sam što ću prihvatiti novi izazov - rekao je Hamilton

- Zauvijek ću biti zahvalan na nevjerojatnoj podršci moje obitelji Mercedes, posebno Tottu na njegovom prijateljstvu i vodstvu i želim zajedno završiti na visokoj razini. 100% sam predan pružanju najbolje izvedbe koju mogu ove sezone i da moja posljednja godina sa Silver Arrowsima bude jedna za pamćenje.

Linker
28. travanj 2024 03:29