OTTO MORETTI/IPA SPORT/IPA-AGE/PA IMAGES/PROFIMEDIA
‘NIŠTA NIJE 100 POSTO‘

Sergio Perez napušta Red Bull? Već se zna i tko bi ga mogao naslijediti, dvije su opcije

Meksikanac se muči održati korak s Maxom Verstappenom
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 26. kolovoz 2023. 12:34

Šef Red Bulla Helmut Marko nagovijestio je da bi Sergio Perez mogao biti zamijenjen za sezonu 2024. Meksikanac se muči održati korak s Maxom Verstappenom unatoč tome što je ima istu mašineriju.

Red Bull je pobijedio u svih 12 dosadašnjih utrka ove sezone, a Verstappen je vodeći u prvenstvu, sa 125 bodova ispred momčadskog kolege Pereza. Fernando Alonso iz Aston Martina zaostaje samo 40 bodova za Perezom na trećem mjestu.

Kruže glasine da bi Daniel Ricciardo mogao biti promoviran u momčad Red Bulla ako impresionira za AlphaTauri u drugom dijelu sezone. Marko je potvrdio da će biti razgovora o Perezovim nastupima kako bi se vidjelo treba li 33-godišnjak biti zamijenjen.

- U Formuli 1 ništa nije 100 posto sigurno, jednostavno ne postoji. Uvijek negdje postoje situacije vezane uz performanse o kojima treba razgovarati. Pogledat ćemo i razgovarati o tome kako nastaviti u Zandvoortu, tada ćemo znati više - rekao je Marko za Kleine Zeitung.

Čelnik Red Bulla također je predložio dva vozača koji bi mogli zamijeniti Pereza.

- Naravno, cilj je ući u sljedeću sezonu s Checom, ali on to mora ispuniti. S Liamom Lawsonom i Ricciardom postoje alternative, uvijek morate imati plan B.

Ricciardo je tijekom ljetne stanke otišao posjetiti Marka u njegov dom, ali tema razgovora ostala je privatna.

- Vidjeli smo se, to je jasno kad dođe u Graz - objasnio je 80-godišnjak.

- On ima vrlo pozitivnu osobnost, uspješnu karijeru i nevjerojatno iskustvo. Njegov zamah i snaga izazvali su pravi potres u AlphaTauri. To je bio pravi poticaj motivaciji.

Linker
05. svibanj 2024 23:30