Nyck de Vries

 NATALIJA KOLESNIKOVA/Afp
SALVE KRITIKA

Sezona Formule 1 tek je počela, a jedan vozač već bi mogao dobiti otkaz: ‘Stvarno smiješno i nepotrebno‘

Nizozemac Nyck de Vries, koji vozi za AlphaTauri, nije se proslavio na VN Azerbajdžana
Piše: Mihael FarkašObjavljeno: 01. svibanj 2023. 17:27

Iako je ove sezone u Formuli 1 odvoženo samo četiri utrke, već se priča o tome koji su vozači prvi na redu za "otpis". Onaj čije se ime najviše spominje jest vozač AlphaTaurija, Nizozemac Nyck de Vries, koji se nalazi pod povećalom svijeta oktanskog sporta zbog svojih loših izdanja u prva dva mjeseca ovogodišnjeg utrkivanja.

U nedjeljnoj utrci na ulicama Bakua bio je glavni krivac za sigurnosni automobil nakon što se zabio u zid u prvom dijelu utrke. To je samo bio šlag na tortu kriminalnog trkaćeg vikenda za njega nakon što je u prvom krugu subotnjeg sprinta lansirao momčadskog kolegu Yukija Tsunodu u zid.

Njegov debitantski nastup u prvoj utrci sezone na stazama Sakhira bio je i više nego zadovoljavajuć te je završio na devetom mjestu, no sve ostalo je za apsolutni zaborav te se nalazi pod salvom kritika, a upitno je i hoće li zadržati mjesto u momčadi ako se ovaj trend nastavi.

Problem nije u bolidu zato što njegov kolega radi sjajan posao te je uvjerljivo najveće pozitivno iznenađenje ove sezone. S druge strane, De Vries muku muči s pronalaženjem adekvatne forme, a i priznao je pogrešku nakon kolizije s Tsunodom.

- Ovo je u potpunosti bila moja greška, ja sam odgovoran za ovo, stvarno smiješno i nepotrebno. Sve što sada mogu učiniti je krenuti dalje i gledati na sljedeću utrku, koja je već ovaj tjedan te treba gledati naprijed. Postoji pozitivnost koju treba istaknuti u određenim trenucima, no sveukupno ne mogu biti zadovoljan - izjavio je.

Imajući na umu nemilosrdnost kada pričamo o šefovima Red Bulla te količini talenta u njihovoj vozačkoj akademiji, De Vries je svjestan da brzo mora nešto promijeniti ako želi sačuvati mjesto u bolidu. U slučaju da se to ne dogodi, lako bi mogao letjeti van čak i prije ljetne pauze.

Linker
24. travanj 2024 22:23