Nikita Mazepin se osvrnuo na izbacivanje iz Formule 1

 GIUSEPPE CACACE Afp
NIJE OČEKIVAO OTKAZ

Sin ruskog oligarha slomljen! ‘Ostao sam bez sna za koji sam se borio 18 godina! Nitko mi nije dao podršku‘

Nikita Mazepin osniva i udrugu za sve sportaše koji su se našli u sličnoj situaciji
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. ožujak 2022. 13:20

Nikita Mazepin je izbačen iz F1 momčadi zbog povezanosti njegovog oca oligarha s Vladimirom Putinom. Haas je objavio da raskida partnerstvo sa sponzorom Urakali, a ujedno i ugovor s Mazepinom, čiji je otac ruski milijarder Dmitrij Mazepin. Nikita je sada komentirao oduku i nije skrivao da je razočaran.

"Od trenutka kad je FIA dozvolila da se najtečemo pod neutralnom zastavom više ne postoji zakonski razlog za raskid mojeg ugovora. Pristao sam biti neutralan, ali ipak sam ostao bez sna za koji sam se borio 18 godina", rekao je Mazepin koji je najavio i kako će osnovati udrugu za sve sportaše koji su u sličnoj situaciji.

O povezanosti svojeg oca s Putinom ipak nije htio govoriti.

"Svijet ne izgleda jednako kao što je izgledao prije dva tjedna. Vidim to i shvaćam da je tako. Vremena su teška. Imam prijatelje s obje strane i ne želim o tome pričati", rekao je Mazepin pa se osvrnuo na raskid ugovora:

"Rekli su mi da neće biti problema ako FIA ne zabrani moje nastupe. Nisam mogao ni zamisliti da bi se ovo moglo dogoditi. Za otkaz sam saznao kao i mediji. Nitko se ne može pripremiti na ovo. Nisam dobio ni upozorenje ni podršku", poručio je razočarani Nikita koji neće nastupati u drugim kategorijama već će se kroz udrugu i pravnu borbu pokušati vratiti u Formulu 1.

Linker
19. travanj 2024 21:18