JAMES GASPEROTTI/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA James Gasperotti/zuma Press/profimedia
KONTAKT JE USPOSTAVLJEN

Sprema se senzacionalni transfer u F1, Ferrari dovodi Lewisa Hamiltona? Postoje dva moguća scenarija...

Ferrari je voljan ponuditi britanskom vozaču čak 40 milijuna funti godišnje
Piše: SNObjavljeno: 22. svibanj 2023. 12:41

Sedmerostrukom svjetskom prvaku u Formuli 1 Lewisu Hamiltonu na kraju sezone istječe ugovor s Mercedesom, a u redovima Ferrarija spremaju se dovesti ga u svoje redove, piše engleski Daily Mail.

Navodno je predsjednik Ferrarija Johan Elkann u bliskom kontaktu s Hamiltonom i pokušava ga privoliti na dolazak nudeći mu priliku za osvajanje rekordnog osmog naslova prvaka. Na taj način bi prestigao legendarnog Michaela Schumachera i ostao samostalno na vrhu vječite ljestvice najtrofejnijih vozača.

Navodno u Ferrariju postoje dva različita scenarija, u prvom bi ga u momčadi uparili s Charlesom Leclercom, što bi značilo da će Carlos Sainz preseliti u novu sredinu. Drugi je scenarij onaj prema kojem bi na relaciji Ferrari-Mercedes došlo do zamjene vozača. Prema njoj bi Leclerc i Hamilton zamijenili momčadi. Prema tom bi scenariju vozačke tandeme za sljedeću sezonu činili Hamilton i Sainz u Ferrariju, te Leclerc i George Russell u Mercedesu.

Novac u cijeloj priči ne bi smio predstavljati problem. Ferrari je voljan ponuditi Hamiltonu 40 milijuna funti godišnje, što je suma koju trenutno zarađuje u Mercedesu, pa čak i podebljati ponudu u slučaju potrebe.

Kod Hamiltona bi na kraju mogla prevagnuti vrlo jednostavna stavka, a to je kompetitivnost bolida. Ukoliko procijeni da mu Mercedes može ponuditi bolid kojim će parirati Red Bullu i Verstappenu, Hamilton neće imati potrebe promijeniti sredinu. Ali, ako procijeni da je Ferrari taj koji mu može ponuditi bolid kojim će se upustiti u lov na osmi naslov svjetskog prvaka, Britanac bi na kraju mogao ‘dići sidro‘

Povijest sugerira da Hamiltonu nije strana promjena sredine kada prava prilika pokuca na vrata, pa je tako 2013. godine McLaren zamijenio Mercedesom.

Linker
03. listopad 2023 15:54