Alexander Albon

 PEDRO PARDO Afp
OKTANSKI CIRKUS U BANGKOKU

Tajland želi utrku Formule 1: ‘Siguran sam da će naša zemlja drugima ostaviti nevjerojatne uspomene‘

Inicijativu je pokrenuo Srettha Thavisin, kako bi se povećala vidljivost kraljevstva i privuklo više turista
Piše: HinaObjavljeno: 23. travanj 2024. 11:58

Tajland, zemlja vozača Alexandera Albona, želi organizirati utrku Formule 1, izjavio je tajlandski premijer Srettha Thavisin, koji se u utorak sastao sa šefom Formule 1 Stefanom Domenicalijem.

"Tajland ima kapacitet ugostiti Formulu 1 u Bangkoku", napisao je šef vlade na X, nakon razgovora u Bangkoku. “Ako to učinimo, siguran sam da će naša zemlja drugima ostaviti nevjerojatne uspomene, jer imamo dobar potencijal, kapacitet i gostoljubivost Tajlanđana”.

Vladin glasnogovornik, kojeg su citirali lokalni mediji, tvrdi da bi se utrka organizirala ulicama starog Bangkoka, poznatog po svojim čudovišnim prometnim gužvama i infrastrukturnim problemima.

Ova je inicijativa dio politike koju je pokrenuo Srettha Thavisin, kako bi se povećala vidljivost kraljevstva i privuklo više turista, u gospodarskom kontekstu koji je i dalje krhak od pandemije.

Tajland nikada nije održao F1 utrku, ali je svake godine domaćin utrke MotoGP Svjetskog prvenstva, u Buriramu, u siromašnoj, ruralnoj regiji udaljenoj više od pet sati vožnje od glavnog grada.Vijetnam, blizu Tajlanda, trebao je biti domaćin svoje prve F1 velike nagrade 2020., u Hanoju, ali je pandemija koronavirusa otkazala taj događaj.

Linker
26. svibanj 2024 16:23