ANDREJ ISAKOVIC Afp
WOLFF POTAKNUO NAGAĐANJA

Tko umjesto Hamiltona ako povrijeđeni Britanac ode? Među mogućim kandidatima četverostruki svjetski prvak

Hoće li Lewis Hamilton i sljedeće sezone sjediti za volanom Mercedesovog bolida?
Piše: SNObjavljeno: 20. prosinac 2021. 20:34

Nakon znakovite izjave velikog šefa Mercedesa Tota Wolffa kako nije siguran hoće li nakon dramatične završnice Svjetskog prvenstva u šokantnog poraza u Abu Dhabiju u zadnjem krugu Hamilton sljedeće sezone voziti, pogadila su se nagađanja tko bi ga mogao naslijediti.

Spominju se po otočkim medijima mnoga imena, ali četiri imena se izdvajaju u čitavoj priči. To su Esteban Ocon, Valtteri Bottas, Stoffel Vandoorne i Sebastian Vettel.

Najzvućnije ime među njima je svakako četverostruki svjetski prvak Vettel koji je u bolidu Red Bulla trijumfirao između 2010. i 2013. godine. Aktualni je vozač Aston Martina, 34 su mu godine, a iako mnogi misle da su njegovi najbolji F1 dani iza njega, neki ga smatraju idealnim kandidatom za Hamiltovonu zamjenu.

Iznenađujuće se spominje i ime Bottasa, posebice jer su ga iz Mercedesa po isteku ove sezone pustili da ode u Alfa Romeo, a na njegovo mjesto doveli Georgea Russella, ali u slučaju nužde Finac bi bez sumnje pristao ponovno vratiti se.

Dakako, sve opcije past će u vodu odluči li se Hamilton nastaviti voziti za Mercedes i krenuti u novi lov na rekordni osmi naslov svjetskog prvaka i detronizaciju Maxa Verstappena...

Linker
25. travanj 2024 08:10