Ralf i Michael Schumacher

 GABRIEL BOUYS Afp
TVRDI BIVŠI F1 VOZAČ

Tragična nesreća Michaela Schumachera ostavila velike posljedice po njegova brata: ‘Promijenio se‘

Tijekom godina je bilo mnogo špekulacija, a obitelj je informacije uglavnom davala na kapaljku
Piše: SNObjavljeno: 15. rujan 2023. 13:20

Bivša zvijezda Formule 1 Johnny Herbert otkrio je da je tragična nesreća Michaela Schumachera ostavila velike posljedice po njegova brata Ralfa te da je otada ‘veoma drugačiji‘.

Kako je već poznato, sedmerostruki svjetski prvak - kojega mnogi smatraju najboljim u povijesti F1 - doživio je nesreću dok je sa svojom obitelji skijao u Alpama, udarivši glavom o stijenu 2013. godine.

Hitno je prebačen u bolnicu, da bi zatim u medicinski induciranoj komi proveo 250 dana prije nego što se vratio kući, i to nakon što je pretrpio gotovo smrtonosnu povredu mozga.

image

Michael (Ferrari) i Ralf Schumacher (Jordan-Mugen-Honda)

GERARD JULIEN Afp

Obitelj se sklonila na imanje u Švicarsku i malo je tko uopće vidio ili posjetio Schumachera, a čak su i neke prijatelje i rodbinu njegovi najbliži držali u neznanju nastojeći spriječiti curenje informacija u tisak.

Sada već bivši F1 vozač Johnny Herbert - Schumacherov nekadašnji timski kolega u Benettonu - opisao je kako je na Ralfa utjecalo stanje njegova brata, prenosi Daily Mail.

- Kad je Ralf Schumacher pisao kolumne za Sky Germany, često smo se sretali - rekao je Herbert za Grosvenor Sport.

image

Mika Hakkinen, Michael Schumacher i Johnny Herbert, VN Japana, 1995.

KAZUHIRO NOGI Afp

- Ralf je mnogo toga morao žrtvovati radi obitelji s obzirom na ono što se dogodilo Michaelu. Sazrio je. Sada je vrlo drugačiji od osobe koja je bio kao vozač. On je sada dobro ljudsko biće. Mnogo se promijenio nakon što se morao suočiti s takvom situacijom.

O Schumacherovu je stanju tijekom godina bilo mnogo špekulacija, a obitelj je informacije uglavnom davala na kapaljku. Francuski novinar Roger Benoit, Schumacherov nekadašnji blizak prijatelj, tvrdi da je ovaj slučaj nažalost beznadan. Dodao je:

- Tu nikada nema novih informacija. Ono što znamo je da nikad ne čujemo barem malo pozitivnih vijesti. Užasna je pomisao da i dalje ne možemo biti blizu Michaelu kakvog se svi sjećamo. To je baš jako tužno.

image

Ralf i Michael Schumacher

GILLES LEVENT Dppi Via Afp

Herbert, koji se redovito pojavljivao u F1 reportažama Sky Sportsa tijekom posljednjeg desetljeća, vjeruje da bi njegov stari timski kolega imao sjajnu karijeru u medijima, navodeći da bi zasigurno blistao na malim ekranima.

- Bio bi direktan. Uvijek je bio vrlo svjestan što se smije, a što ne smije. Uvijek je svima sve govorio u lice, izravno bi nam rekao kad bismo nešto pogriješili na stazi. Bio bi jako dobar.

Linker
03. svibanj 2024 12:02