Carlos Sainz

 WILLIAM WEST Afp
NA POMOLU VELIKI TRANSFER

U Ferrariju otpisan, a sad je jedan od najpoželjnijih na tržištu: Ovo su tri atraktivne opcije za Carlosa Sainza

‘Nisam si postavio rokove za odluku s kim ću voziti. Želim si dati vremena za odabir‘
Piše: SNObjavljeno: 25. ožujak 2024. 13:57

Carlos Sainz senzacionalno je slavio u Melbourneu i time postao jedan od najvrjednijih vozača na tržištu Formule 1, piše talijanska La Gazzetta dello Sport.

Sainz je, unatoč problemima koje je imao i nedostatku treninga, dominirao izrazito zahtjevnom utrkom i još jednom skrenuo pozornost na sebe. Talijani pišu kako je u samo jednom vikendu pokazao za što je sve sposoban i ističu kako će biti jako poželjan ekipama u idućoj godini. Ferrari ga je za 2025. godinu otpisao i Sainz sada može birati gdje će nastaviti karijeru.

image
MARTIN KEEP Afp

- Nisam si postavio rokove za odluku s kim ću voziti. Želim si dati vremena kako bih odabrao najbolju opciju. Naravno, razgovaramo pomalo sa svima - otkrio je prošli tjedan Sainz.

Sauber zanimljiva opcija

Jedna od opcija je Sauber koji trenutno ne izgleda previše primamljivo, ali će za dvije godine i službeno postati tim Audija koji je otkupio 100 posto udjela i provodi duboku reorganizaciju uoči debija u 2026. godini. Sainz se, kao prvi vozač, čini kao jako zanimljiva opcija. Španjolac je u dobrim odnosima s Audijem jer je njegov otac godinama ključna osoba tamo i ove je sezone osvojio Rally Dakar. Ostaje pitanje kakav će bolid i uvjete imati Audi za dvije godine.

Šansa za odlazak u Mercedes

Ne treba otpisati ni mogućnost da Sainz ode u Mercedes je Toto Wolff često mijenja ljude u svojem timu pa nije nemoguće da se realizira direktna zamjena Hamiltona i Sainza. Mercedes ipak ne žuri s tom odlukom jer bi Hamiltona najradije zamijenili Verstappenom ako se ta opcija otvori. Upravo je Max jedini vozač koji je trenutno ispred Španjolca, no vremena za dogovore i pregovore i dalje ima dovoljno.

Povratak u Red Bull

Među opcijama svakako ne treba isključiti ni povratak u Red Bull, no pitanje je kakvi su odnosi s bivšom ekipom. Sainz je, kao i Verstappen, odrastao u juniorskom timu koji je osnovao Helmut Marko, ali je 2017. godine napustio momčad usred sezone. Ako bi te stvari ipak izgladili, Sainz bi mogao otići u Red Bull čak i ako Verstappen ostane do kraja ugovora koji mu vrijedi do 2028. godine jer Sergiju Perezu ističe njegov ugovor krajem ove godine. Ipak, u tom bi slučaju, uz Verstappena, imao ulogu drugog vozača.

Linker
08. travanj 2024 13:09