Lewis Hamilton je bio meta rasističkih uvreda

 OZAN KOSE Afp
ŠOKIRAO POGRDNIM NAZIVOM

Veliki skandal u Formuli 1! Piquet rasistički uvrijedio Hamiltona i pokrenuo lavinu reakcija

‘Diskriminacija i rasističko izražavanje su neprihvatljivi u bilo kojem obliku‘, poručili su iz F1
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. lipanj 2022. 14:46

Legendarni vozač Formule 1 i trostruki prvak u tom sportu Nelson Piquet je izazvao rasistički skandal. U javnost je procurio isječak iz brazilskog podcasta u kojem je Piquet gostovao još u studenom i brzo se proširio društvenim mrežama.

Legendarni vozač je u spomenutom podcastu analizirao sudar Lewisa Hamiltona i Maxa Verstappena na Silverstoneu, a tom je prilikom Hamiltona nazvao 'neguinhom'. Neuguinho je u prijevodu 'mali crnac', a u Brazilu ovaj nadimak predstavlja tešku uvredu.

"Neguinho je skrenuo u krivi smjer i nije propustio drugog vozača", rekao je Piquet koji je uvredu ubrzo i ponovio:

"Neguinho je skrenuo bolidom u krivi smjer. Nema šanse da oba bolida istovremeno prođu jedan do drugog. To je bio prljav potez. Imao je sreće što je samo njegov protivnik izletio", rekao je Piquet i pokrenuo lavinu reakcija. Nema tko nije osudio njegovo ponašanje, a o svemu se oglasila i Formula 1.

"Diskriminacija i rasističko izražavanje su neprihvatljivi u bilo kojem obliku. Tome nema mjesta u društvu. Lewis je veliki ambasador našeg sporta i zaslužuje poštovanje. Njegovi napori da poveća raznolikost i uključenje su lekcija mnogima i nešto čemu težimo u F1", objavljeno je na službenoj stranici Formule 1.

Linker
24. travanj 2024 03:47