Oscar Piastri

 GONGORA/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Gongora/nurphoto/Shutterstock Editorial/Profimedia
OGLASIO SE PRIOPĆENJEM

Veliki zaokret i šok za momčad Alpinea: ‘Neću voziti za njih sljedeće godine, to je pogrešno!‘

Australski vozač Oscar Piastri trebao je zamijeniti Fernanda Alonsa, ali od svega neće biti ništa
Piše: HinaObjavljeno: 02. kolovoz 2022. 20:32

- Tek što su preboljeli odlazak Fernanda Alonsa u Aston Martin te objavili da će Španjolca u 2023. za upravljačem zamijeniti talentirani Oscar Piastri, u Alpineu su doživjeli novi šok, jer je 21-godišnji Australac putem društvenih mreža objavio da neće sljedeće godine voziti za ovu francusku momčad u formuli 1.

"Saznao sam da je Alpine F1 bez mog pristanka izdao priopćenje u kojem se navodi da ću voziti za njih sljedeće godine. To je pogrešno, jer nisam potpisao ugovor s Alpineom za 2023. Neću voziti za Alpine sljedeće godine", napisao je u svojoj objavi talentirani australski vozač koji je bio u statusu pričuve i testnog vozača za ovu sezonu.

Piastri je produkt Alpineove vozačke akademije u koju je stigao 2019., nakon što je osvojio naslov u Formula Renault Eurocupu. Australac je sljedeće sezone bio najbolji u redoslijedu vozača u formuli 3, da bi 2021. osvojio prvenstvo u formuli 2.

Piastriju su u francuskoj momčadi namijenili ulogu drugog vozača, uz Francuza Estebana Ocona koji je u momčadi od 2020. i trenutačno se nalazi na osmom mjestu u redoslijedu Svjetskog prvenstva formule 1.

U utorak ujutro vođa Alpinea Otmar Szafnauer je na konferenciji za medije potvrdio da je do razlaza s Alonsom došlo zbog toga što se nisu mogli dogovoriti oko duljine novog ugovora. Alpine je nudio jednogodišnji ugovor s opcijom za 2024., dok je Španjolac želio jamstvo da će barem dvije godine moći sjediti za upravljačem u momčadi kojoj je 2005. i 2006., dok se još natjecala pod imenom Renault, donio dva naslova svjetskog prvaka.

Poznato je, pak, da je Piastri pregovarao s McLarenom oko mogućeg budućeg angažmana. S druge strane, Szafnauer tvrdi da je momčad prema Australcu ispunila sve ugovorne obveze te da postoji ugovor i za buduću suradnju.

"Imamo važeći ugovor za 2023., a imamo i opciju produžiti ga i za 2024.", izjavio je šef Alpinea.

Prema Piastrijevoj objavi na društvenim mrežama, čini se da u njegovom taboru ne misle tako i da je njegova budućnost u formuli 1 vezana za neku drugu momčad.

Linker
20. travanj 2024 06:13