Max Verstappen

 GEORG HOCHMUTH Afp
VN AUSTRIJE

Verstappen četvrtu utrku zaredom najbolji u kvalifikacijama, dijelit će mjesto s Leclercom u prvom redu

Iz drugog reda će krenuti Carlos Sainz Jr. (Ferrari) i Lando Norris (McLaren)
Piše: HinaObjavljeno: 30. lipanj 2023. 22:48

Aktualni dvostruki svjetski prvak u formuli 1 Nizozemac Max Verstappen (Red Bull) u četvrtu utrku zaredom će krenuti s najbolje startne pozicije, što je osigurao najboljim vremenom u kvalifikacijama (1:04.391 minuta) održanim u petak na domaćoj stazi njegove momčadi u austrijskom Spielbergu.

Uvjerljivo vodeći vozač u aktualnoj sezoni uspio je za samo 48 tisućinki nadmašiti prošlogodišnjeg pobjednika na VN Austrije, Monegašanina Charlesa Leclerca (Ferrari), s kojim će dijeliti mjesto u prvom startnom redu, dok će iz drugog krenuti Španjolac Carlos Sainz Jr. (Ferrari) i Britanac Lando Norris (McLaren).

Još jedan razočaravajući nastup u kvalifikacijama imao je drugi Red Bullov vozač, Meksikanac Sergio Perez, koji će krenuti s 15. pozicije, jer se nije uspio probiti do trećeg kvalifikacijskog ciklusa.

Kvalifikacije za nedjeljnu utrku (15 sati) za Veliku nagradu Austrije održane su u petak, jer je u subotu (16. 30 sati) u Spielbergu na rasporedu sprint utrka.

Sa šest pobjeda na osam ovogodišnjih utrka Max Verstappen je sakupio 195 bodova i nalazi se u uvjerljivom vodstvu ispred momčadskog kolege Sergija Pereza koji ima 126 bodova. Više od 100 bodova su do sada u sezoni uspjeli prikupiti još samo Španjolac Fernando Alonso (117) u Aston Martinu i sedmerostruki svjetski prvak Britanac Lewis Hamilton (102) u Mercedesu.

Linker
30. travanj 2024 08:19