Pierre Gasly

 WILLIAM WEST Afp
POŽAR NA STAZI

Verstappen najbrži na jedinom treningu za Veliku utrku Azerbajdžana, Gaslyju planuo bolid

VN Azerbajdžana prva je od šest utrka ove sezone koja će sadržavati sprintersku utrku u subotu
Piše: HinaObjavljeno: 28. travanj 2023. 13:26

Nakon četiri tjedna pauze svjetsko prvenstvo formule 1 nastavlja se ovoga vikenda VN Azerbajdžana na ulicama Bakua.

U petak je održan jedini trening na kojem je najbolje vrijeme ostvario svjetski prvak Max Verstappen u Red Bullu s vremenom 1:42.315.

Nizozemski vozač Red Bulla bio je nešto brži od Charlesa Leclerca u Ferrariju (+0.037 sekundi) i momčadskog kolege Sergia Pereza (+0.139). Slijedili su Španjolac Carlos Sainz u Ferrariju (0.584), Britanac Lando Norris u McLarenu (+0.810)...

Trening je prekinut na 15 minuta zbog izbijanja požara na Alpineu Francuza Pierrea Gaslyja. Iz momčadi su objavili kako je razlog požara gubitak hidrauličkog tlaka. I drugi vozač, Esteban Ocon, većinu vremena je ostao u garaži zbog potencijalnog problema u stražnjem dijelu svog automobila.

U petak su još na rasporedu kvalifikacije za nedjeljnu utrku, dok subota donosi kvalifikacije za sprint (sprint shootout) nakon čega slijedi sprint. Kao i obično, prvih osam vozača u sprintu dobit će bodove. Klasična utrka je u nedjelju.

VN Azerbajdžana prva je od šest utrka ove sezone koja će sadržavati sprintersku utrku u subotu, format koji je inauguriran 2021. godine.

Azerbajdžan je inače četvrta ovogodišnja stanica kalendara, a nakon prve tri utrke vodi Verstappen sa 69 bodova ispred Pereza sa 54 i Alonsa sa 45 bodova.

Linker
30. travanj 2024 10:23