Max Verstappen

 JOE KLAMAR/Afp
VN AUSTRIJE

Verstappen nastavio zastrašujuću dominaciju Red Bulla, Pérez u fantastičnom dvoboju ‘sredio‘ Sainza

Aktualni svjetski prvak Max Verstappen na Red Bull Ringu je stigao do sedme pobjede sezone
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 02. srpanj 2023. 16:34

Devet utrka, devet pobjeda Red Bulla. To je priča ovogodišnje sezone Formule 1 nakon što je Max Verstappen u Austriji nastavio zastrašujuću dominaciju.

Nizozemac je sedmom pobjedom u 2023. te 42. u karijeri učvrstio svoje vodstvo u Svjetskom prvenstvu, ali utrka na Red Bull Ringu, za razliku od nekih prijašnjih, barem nije bila smrtno dosadna procesija.

Obilježila ju je prije svega borba Sergija Péreza i Carlosa Sainza pri kraju utrke, iz koje je 33-godišnji Meksikanac izašao kao pobjednik i s 15. startne pozicije stigao do podija. Između Verstappena i njega ugurao se Charles Leclerc koji je u jednom trenutku držao i vodstvo, no Ferrari nije dugo izdržao nalete moćnog "bika".

Verstappen je tako odradio savršeni vikend, u kojem je imao oba pole positiona te pobjede u sprintu i u utrci, kao i najbrži krug. Nije ga u tome mogao spriječiti ni safety car ni virtualni safety car, koji je Ferrariju i omogućio da se nakratko nađe ispred Red Bulla.

Nakon pobjede ga je dočekalo pitanje je li već stavio šampanjac na hlađenje za svoju treću titulu svjetskog prvaka.

- Ne želim još razmišljati o tome. Uživam vozeći ovaj bolid i utrkujući se za svoju momčad. Vikendi koji imaju sprint znaju biti vrlo stresni i zato mi je drago da je sve išlo po planu - odgovorio je.

U ukupnom redoslijedu sada ima 229 bodova, 81 više od Péreza i točno 100 više od trećeplasiranog Fernanda Alonsa, koji je završio na šestom mjestu. Kad je riječ o konstruktorima, Red Bull je već "prešao igricu" jer ima 199 bodova zalihe ispred Mercedesa.

Austrija je bila prva od četiri utrke u nakrcanom kalendaru za srpanj, sljedeća je već u nedjelju u Silverstoneu.

Linker
25. travanj 2024 06:56