Max Verstappen 

 ANDREJ ISAKOVIC Afp
BIJESNI NIZOZEMAC

Verstappen opleo po vlastitoj momčadi: ‘Pretvorili su mi bolid u čudovište, ništa nećemo osvojiti‘

‘Rekao sam puno toga svojoj momčadi, sada je na njima da nešto promijene‘
Piše: SNObjavljeno: 01. rujan 2024. 21:55

Max Verstappen nije se dobro proveo u Monzi. Ovogodišnju Veliku nagradu Italije pamtit će po tek šestom mjestu. Plasman je to kakvim aktualni trostruki prvak, jasno, ne može biti zadovoljan, tim više što je njegov glavni konkurent za naslov Lando Norris završio treći (iza Leclerca i Piastrija) i približio se vodećem Nizozemcu na 62 boda razlike u ukupnom poretku, a Red Bull vodi u poretku konstruktora za samo osam bodova u odnosu na McLaren.

- U ovom trenutku nerealno je očekivati da ćemo osvojiti bilo koji naslov. Nema isprika, moramo nastaviti raditi i izgurati sezonu do kraja - kazao je Verstappen nakon utrke, a nedugo zatim obrušit će se na svoj Red Bull Racing.

Nizozemac, naime, smatra da mu njegov team nije optimizirao vozilo...

- Prošle godine imali smo sjajan bolid, najdominantniji bolid ikada! No pretvorili smo ga u čudovište i sada ne može izdržati više od šest ili osam mjeseci. To je vrlo čudno, moramo "okrenuti bolid naglavačke". Rekao sam teamu puno toga, sada je na njima da nešto promijene jer loši smo na svim razinama - kaže Verstappen.

Velika nagrada Italije za Verstappena je bila šesta utrka u kojoj ne zna za pobjedu, a njegov Red Bull Rcaing pobijedio je samo tri puta od početka svibnja.

Linker
05. rujan 2024 10:41