PETER PARKS Afp
VELIKA NAGRADA JAPANA

VIDEO: Dominacija Maxa Verstappena, početak utrke obilježio sudar, Red Bull osigurao konstruktorsku titulu

Nizozemski vozač je došao do 13. pobjede u 16 utrka, a po prvi put na postolju našao se Piastri
Piše: SNObjavljeno: 24. rujan 2023. 08:40

Max Verstappen nastavio je s dominacijom u ovoj sezoni Formule 1 te je na Velikoj nagradi Japana upisao svoju 13. pobjedu u 16 utrka. Nizozemski vozač tako se približio trećem uzastopnom naslovu svjetskog prvaka u Formuli 1.

Verstappen je dominirao u Japanu, bio je najbolji u svim slobodnim treninzima i kvalifikacijama, a u utrci je vodio od početka do njenog kraja. Na samom startu mu je zaprijetio Lando Norris koji je odlično ušao u utrku, ali nije uspio doći do vodstva. Britanac se morao zadovoljiti drugim mjesto kojeg je zadržao do kraja utrke ispred dvojeg momčadskog kolege iz McLarena, Oscara Piastrija kojem je ovo prvi podij u karijeri.

Na startu utrke dogodio se i jedan sudar bolida koji su krenuli iz pozadine, a cijelu situaciju pogledajte OVDJE.

image
PETER PARKS Afp

Četvrto mjesto je osvojio Charles Leclerc koji je sjajno prestigao Georgea Russella osam krugova prije kraja utrke, a do petog mjesta na kraju je došao Lewis Hamilton. Russell je izgubio još jedno mjesto dva kruga prije kraja i to opet od Ferrarija - ovaj put ga je prestigao Carlos Sainz. Fernando Alonso je na osmom mjestu bio predaleko od Russella da ga prestigne.

Ovom pobjedom Red Bull je osigurao momčadski naslov za 2023. godinu.

image
PETER PARKS Afp

Linker
07. svibanj 2024 14:10