Bolid Pierrea Gaslyja zapalio se u trenutku

 SPORTKLUB HRVATSKA SCREENSHOT
POŽAR IZNAD GLAVE

VIDEO: Dramatični trenuci uoči VN Singapura! Zapalio se bolid, Gasly bježao pred buktinjom u boksu

U pomoć Francuzu priskočili su mehaničari iz susjedne garaže Aston Martina, koji su ugasili požar
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 01. listopad 2022. 08:29

Velika nagrada Singapura, na kojoj Max Verstappen u nedjelju može teoretski osigurati naslov svjetskog prvaka, imala je vatrenu uvertiru. Na drugom kvalifikacijskom treningu zapalio se bolid 26-godišnjeg Pierrea Gaslyja (AlphaTauri), i to u trenutku dok je u boksu čekao izlazak na stazu.

Buktinja je u sekundi zahvatila usisni sustav, tzv. airbox na vrhu bolida, a dok je Gasly gledao kako će pobjeći, u pomoć su munjevito priskočili mehaničari iz susjedne garaže Aston Martina i ugasili požar.

>>> VIDEO DRAMATIČNOG TRENUTKA POGLEDAJTE OVDJE <<<

Francuz se izvukao bez ikakvih ozljeda, čak je kasnije i nastavio s treningom na kojem je uspio odvoziti deset krugova i ostvariti 14. vrijeme. Bio je brži od momčadskog kolege Yukija Tsunode.

- U jednom trenutku postalo je malo vruće, ali ništa zabrinjavajuće - našalio se poslije Gasly, koji je svoju jedinu F1 pobjedu ostvario u Monzi 2020. godine.

image

Pierre Gasly

FLORENT GOODEN/DPPI/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Florent Gooden/dppi/Shutterstock Editorial/Profimedia

Objasnio je da se plamen pojavio zbog oduška za gorivo, ali da je u retrovizorima na vrijeme vidio da mora pobjeći.

- Po izrazima lica mehaničara shvatio sam da se nešto događa. Poslije sam im rekao da nikad nisam tako brzo izašao iz bolida kao danas.

Danas će Gasly opet biti na stazi. Treći slobodni trening na rasporedu je u podne, a kvalifikacije u 15 sati po srednjoeuropskom vremenu. Nedjeljna utrka vozi se u 14 sati.

Linker
20. travanj 2024 11:15