Izvlačenje Leclercovog bolida sa staze nakon nesreće na drugom slobodnom treningu u Mexico Cityju

 Alfredo Estrella/AFP
IZVUKAO SE

VIDEO: Leclerc u Meksiku razbio Ferrarijev bolid! ‘Isprobavali su nešto što mi se nije svidjelo‘

Jak udarac u ogradu oštetio je stražnji dio Ferrarija, no Monegašanin tvrdi da nije zabrinut
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 29. listopad 2022. 08:23

Izlijetanje Charlesa Leclerca obilježilo je drugi slobodni trening za Veliku nagradu Meksika, koja se vozi u nedjelju u 21 sat. Nakon pola sata vožnje, vozač Ferrarija izgubio je kontrolu u sedmom zavoju, izvrtio se i stražnjim dijelom bolida udario u ogradu, što je prouzročilo crvenu zastavu.

Prilično jak udar oštetio je stražnje krilo i stražnji lijevi kotač Ferrarija, no Monegašanin se, srećom, izvukao bez posljedica.

- Vozio sam s velikom količinom goriva i zanijelo mi je stražnji dio auta. Bila je to moja pogreška, ali uvjeren sam da nam neće pokvariti vikend - rekao je Leclerc, koji je na putu prema boksu izgledao vrlo ljuto.

>>> VIDEO POGLEDAJTE OVDJE <<<

image
ALFREDO ESTRELLA Afp

Dodao je da je momčad isprobavala "nešto na bolidu što mi se nije svidjelo".

- Nisam bio toliko opušten kao na prvom treningu. No sad znam što trebam učiniti za kvalifikacije i uvjeren sam da će izvedba biti bolja. Što se tiče popravaka, nesreća nas neće ugroziti. Sa svim kaznama koje smo dobili ove sezone, imamo dovoljno komponenti koje možemo zamijeniti.

Na drugom slobodnom treningu na stazi Autódromo Hermanos Rodríguez najbrži je bio George Russell u Mercedesu, ispred Yukija Tsunode (AlphaTauri) i Estebana Ocona (Alpine). Leclerc je prije sudara uspio odraditi 13 krugova i ostvariti sedmo vrijeme, iza Maxa Verstappena, a ispred momčadskog kolege Carlosa Sainza.

image
ALFREDO ESTRELLA Afp

Linker
25. travanj 2024 06:56