Mick Schumacher i dojučerašnji mu šef u momčadi Haas, Günther Steiner

 ANDREJ ISAKOVIC Afp
DAO SI ODUŠKA

VIDEO: ‘Mali Schumi‘ oprostio se od Formule 1 uz ‘krafne‘ i dobio packe od šefova

Micku je nedjeljna utrka u Abu Dhabiju bila posljednja za Haas, a moguće i u Formuli 1
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 21. studeni 2022. 23:21

Mick Schumacher odvozio je, barem zasad, svoje u Formuli 1. Sin velikog Michaela Schumachera nije posebno impresionirao u svoje dvije sezone među “velikim dečkima” te mu momčad Haasa nije ponudila produžetak suradnje, niti je bilo koja druga momčad pokazala interes za angažirati ga.

Uostalom, u 43 utrke skupio je skromnih 12 bodova, odnosno samo je dva puta utrke završavao među osvajačima bodova, a puno više ih je završavao - zabijanjem bolida u ogradu.

Štoviše, zbog njega je momčad morala pronaći dodatnih nekoliko milijuna dolara jer je svako malo njegov bolid bio na popravku i zahtijevao zamjenske dijelove. A karbonska krilca, odbojnici, difuzori i sva ostala sila moderne tehnologije nisu jeftini...

image
PATRICK T. FALLON Afp

Micku je tako nedjeljna utrka u Abu Dhabiju bila posljednja za Haas, a moguće i u Formuli 1 (šuška da bi ga Mercedes mogao uzeti tek kao testnog vozača), pa si je mladi Nijemac dao malo oduška.

VIDEO MOŽETE POGLEDATI OVDJE

Naime, po završetku utrke zavrtio je bolid u mjestu, odnosno radio kako se popularno zovu “krafne”, kako bi zabavio gledatelje na tribinama. No, dok je tako “palio” gume i vrtio se u oblaku bijelog dima, na slušalice je dobio prijekor od šefova iz boksa.

”Oprosti, Mick, ali možeš li molim te prestati raditi krafne? Ozbiljno. Žao mi je, Mick, ali ne smijemo. Oprosti.”

Mladi je Schumacher imao kratak odgovor.

"Sve u redu. I ja vas volim."

Mick, jasno, nije bio sretan činjenicom što su ga u Haasu odlučili otpustiti, pa je ovo "i ja vas volim" vjerojatno bilo s dozom cinizma.

Kako god, djelovala je ta poruka iz boksa malo grubo i tužno, ali s druge strane iz momčadi su imali svoje razloge. Iako ih nisu naveli za pretpostaviti je kako je moguće plaćanje kazne, s obzirom da je raditi "krafne" zabranjeno od strane FIA-e, a u Haasu su ionako tanki s novcem. Drugo, ovog tjedna slijede i testiranja za sljedeću sezonu, pa bilo kakvo "naprezanje" motora bolida povećava rizik da se dogodi neki kvar, a to jasno ne bi bilo korisno.

Kako god, ispada da su, eto, i krafne preveliki luksuz za neke u Formuli 1...

Linker
25. travanj 2024 10:54