JOHN THYS Afp
VELIKA NAGRADA BELGIJE

VIDEO: Max Verstappen startao 15., pa završio prvi! Alonso poludio nakon sudara s Hamiltonom: ‘Kakav idiot!‘

‘Imao sam odličan starti, ali ovaj lik zna voziti samo je prvi na startu‘, poručio je Alonso
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 28. kolovoz 2022. 16:35

Max Verstappen je još jednom slavio, ovaj put u Belgiji, premda je u utrku ušao s 15. mjesta. Njegov kolega Perez stigao je na cilj kao drugi, dok je Sainz u Ferrariju zauzeo treće mjesto. Russell je spasio čast Mercedesa osvojivši četvrto mjesto, Alonso je bio peti, dok je prvi Ferrarijev vozač Charles Leclerc stigao šesti. Ferrari je imao još jedan loš dan po pitanju izbora guma tijekom utrke. Njihovim gafovima kraja nema.

Inače, odmah na startu Velike nagrade Belgije svjedočili smo sudaru Lewisa Hamiltona i Fernanda Alonsa. Hamilton je želio preteći Alonsa na drugom mjestu, ali nije se dobro proveo. Britanac je morao završiti svoj nastup u koji je ušao s velikom ambicijom nakon dobrih rezultata Mercedesa prije ljetne stanke.

Alonso je bio jako ljut na Hamiltona.

SITUACIJU S HAMILTONOM POGLEDAJTE OVDJE.

"Kakav idiot! Zatvorio me s vanjske strane. Imao sam odličan start, ali ovaj lik zna voziti samo ako je prvi na startu", ljut je bio Alonso.

Na startu je kao prvi krenuo Carlos Sainz (Ferrari) ispred Meksikanca Sergia Péreza (Red Bull). Alonso je u Alpini bio treći, a do njega Mercedesovi vozači Lewis Hamilton i George Russell.

Max Verstappen (Red Bull), postavio je najbrže vrijeme u kvalifikacijama, ali je startao tek kao 15. zbog kazne za izmjene mehaničkih dijelova iznad dozvoljene kvote. Charles Leclerc (Ferrari) je zbog kazne startao sa 16. mjesta.

Verstappen je već nakon 8. kruga bio u TOP 3, a nakon 12 krugova vodeći. Nizozemac je letio stazom...

Max Verstappen u ukupnom poretku ima 283 boda, dok je drugi sada njegov momčadski kolega Sergio Perez koji ima 191 bod. Charles Leclerc pao je na treće mjesto, ima 186 bodova.

Linker
25. travanj 2024 10:27