AFP
BLIŽI SE SPEKTAKL

VIDEO Nestvarni prizori iz Las Vegasa uoči povijesne F1 utrke: ‘Možda bude cool, a možda će nas iritirati‘

Impresivna dvorana MSG Sphere idealna je pozornica za spektakularno predstavljanje
Piše: SN, HinaObjavljeno: 16. studeni 2023. 19:32

U samo par mjeseci svoga postojanja, MSG Sphere u Las Vegasu postala je ne samo jedna od najpoznatijih dvorana, već i generalno građevina na svijetu. Impresivna dvorana kružnog oblika čiji su zidovi napravljeni od LED svijetala vidi se i iz svemira, a tu su priliku iskoristili i čelnici momčadi Aston Martin Formule 1.

Naime, uoči Velike nagrade SAD-a, koja se održava upravo u Las Vegasu, Aston Martin je zakupio Sphere i na njoj projicirao svoje bolide, ali i automobile te logo. Prizor uistinu izgleda nestvarno.

Pobrinuli su se Amerikanci da sve bude impresivno, baš kao što to treba biti utrka koja će se po prvi put voziti u subotu umjesto u nedjelju, a ovo je i prvi put da će SAD imati tri utrke u jednoj sezoni.

image
CHRIS GRAYTHEN Getty Images Via Afp

image
RUDY CAREZZEVOLI Getty Images Via Afp

U međuvremenu je stigla i vijest da The Sphere, dvorana koja je od otvaranja 29. rujna postala nova znamenitost pod noćnim nebom Las Vegasa, neće smjeti prikazivati tri boje tijekom F1 vikenda u tom američkom gradu.

Dvorana visine 111 metara vidljiva je sa staze na kojoj će se u nedjelju vozači Formule 1 boriti za Veliku nagradu Las Vegasa pa je Međunarodna automobilistička federacija (FIA) zabranila prikazivanje crvene, žute i plave boje na vanjskom obodu impresivnog zdanja kuglastog oblika, kako vozačima ne bi promakli važni signali osoblja na stazi, jer će se svi treninzi i subotnja utrka održavati u noćnim terminima.

Vanjska površina The Spherea veća je od 54.000 kvadratnih metara, a prekrivena je potpuno programabilnim LED diodama koje čine ekran na kojem se može prikazivati 256 milijuna različitih nijansi boja.

Utrka je na rasporedu u 22 sata po lokalnom vremenu, odnosno u 7 sati ujutro u nedjelju po srednjoeuropskom vremenu.

- Ili će biti jako ‘cool‘ ili će stvarno iritirati - rekao je ovaj tjedan novinarima američki vozač Williamsa Logan Sargeant o prisutnosti Spherea.

- Iskreno, nisam siguran. Jako je svijetlo. Ako je nešto iznimno svijetlo, onda bi možda bilo malo previše. Ali ako je nešto malo suptilnije, mislim da bi to bilo u redu - zaključio je Sargeant.

Linker
04. svibanj 2024 20:19