TOSHIFUMI KITAMURA Afp
KAOS NA VN JAPANA

VIDEO: Nevrijeme odgodilo utrku, a Japanci ponovili grešku iz 2014. koja je završila tragičnom smrću

Nevrijeme je odgodilo utrku nakon što su vožena samo tri i to vrlo kaotična kruga
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 09. listopad 2022. 09:57

Jutrošnju utrku Formule 1 na stazi Suzuka za Veliku nagradu Japana obilježio je kaos od samog starta. Nevrijeme je odgodilo utrku nakon što su vožena samo tri kruga. U ta tri kruga vidjeli smo potpuni kaos na stazi, sudare i vozače koji nisu mofli doći k sebi da ih je netko natjerao da voze u takvim uvjetima. Japanci su napravili istu pogrešku istu kao onu 2014. koja je odnijela život Julesa Bianchija.

Carlos Sainz je jutros već na startu ispao. Španjolac je udario u zaštitnu ogradu i tako poslao reklamu na stazu. Lewis Hamilton je reklamu na stazi nekako izbjegao, ali Pierre Gasly nije i ona muje ostala na bolidu. Šokirani Francuz vikao je na svoje u boksu. Kazao je da je mogao poginuti zbog reklame na bolidu i očajne vidljivosti.

image
TOSHIFUMI KITAMURA Afp

image
PHILIP FONG Afp

No, organizatori utrke u Japanu napravili su kardinalnu pogrešku jednaku kao i 2014. godine, jer su kran koji je trebao maknuti automobil pustili na stazu usprkos lošoj vidljivosti. Podsjetimo, 2014. godine Jules Bianchi je izletio sa staze i udario u kran koji je tada iznosio bolid drugog vozača. Podlegao je ozljedama u srpnju 2015. godine.

Na svu sreću, tragedija se danas nije dogodila. Utrka je potom nastavljena, a nakon 16 odvoženih krugova Max Verstappen je uvjerljivo vodeći, ima oko sekundi prednosti ispred Charlesa Leclerca. Verstappen već danas može postati i svjetski prvak.

KAOS NA STAZI POGLEDAJTE OVDJE.

Linker
01. svibanj 2024 19:01