JAMES MOY/PA IMAGES/PROFIMEDIA James Moy/Pa Images/Profimedia
SEKUNDE DO KATASTROFE

VIDEO Ovo je mogla biti tragedija! Pogledajte kako Sainz spašava glavu iz gorućeg bolida: ‘Ne, ne, ne!!‘

Taman se Sainz spremao napasti Verstappena na stazi, a dim se u sekundi pretvorio u vatru.
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 10. srpanj 2022. 16:39

Prije tjedan dana u Silverstoneu je dočekao svoju prvu pobjedu karijere, a u Spielbergu je Carlos Sainz (27) doslovno morao spašavati živu glavu. Bijeg iz buktinje zapaljenog Ferrarija bio je najdramatičniji trenutak Velike nagrade Austrije, na kojoj je slavio njegov momčadski kolega Charles Leclerc, ispred Verstappena i Hamiltona.

Trenutak straha dogodio se sedam krugova prije kraja, kada je Sainz primijetio dim i parkirao pokraj staze. "Ne, ne, ne", očajavao je Španjolac koji se taman spremao napasti Maxa Verstappena i ganjati dvostruku pobjedu za Ferrari. Dim se u sekundi pretvorio u vatru, a vatra u požar koji je vatrogascima zadao dosta posla.

>>> VIDEO: KAOTIČNE TRENUTKE POGLEDAJTE OVDJE <<<


image
JAMES MOY/PA IMAGES/PROFIMEDIA James Moy/Pa Images/Profimedia

image
JAMES MOY/PA IMAGES/PROFIMEDIA James Moy/Pa Images/Profimedia

Izlazak iz bolida Sainzu je zakompliciralo to što je prvo morao otpustiti kočnicu, zbog čega je Ferrari počeo ići nizbrdo, a vatra se sve više približavala kokpitu i vozaču. Srećom, filmske scene nisu potrajale dugo; sin dvostrukog svjetskog prvaka u reliju uspio se osloboditi i uskoro se na skuteru vozio prema boksu.

"Carlos je odustao zbog tehničkog kvara. Ovo zbilja boli", objavili su iz Ferrarija.

Sainzu je to četvrto odustajanje sezone, nakon Melbournea, Imole i Bakua. U ostalim utrkama ostvario je šest postolja i jedno četvrto mjesto.

Linker
19. travanj 2024 10:02