TOSHIFUMI KITAMURA Afp
OPET U PROBLEMIMA

VIDEO: Schumacher ‘slupao‘ još pola milijuna eura: Ostaje li sin legende sljedeće sezone bez mjesta u F1?

Da stvar bude gora, Schumacher junior izletio je sa staze u krugu kada se vraćao u boks
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 07. listopad 2022. 18:05

Mick Schumacher nije u petak vozio drugi trening u Japanu iz jednostavnog razloga jer je na prvom razbio bolid pa nije imao u čemu voziti.

Nijemac, čiji je otac rekordnih šest puta pobijedio na ovom trkalištu, još je jednom izletio sa staze, što je sasvim razumljivo razljutilo šefa Günthera Steinera.

- To je novih pola milijuna eura otpada - procijedio je Steiner.

Da stvar bude gora, Schumacher junior izletio je sa staze u krugu kada se vraćao u boks, dakle nije da je ganjao vrijeme već je samo trebao doći natrag u garažu. Ali, Mick je neiskusno (nikad nije vozio na Suzuki, koja nije lagana ni kada je suha) naletio na mokri dio i samo otklizao u ogradu. I prilično oštetio bolid.

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE

- Ne znamo je li šasija bolida popucala ili ne, ali s tim se ne smijemo šaliti. Ne smijemo poslati vozača opet na stazu, ako nismo 100% sigurni.

Inače, referenca oko pola milijuna eura nije nova u kontekstu Micka Schumachera. Još kada je u ožujku u Saudijskoj Arabiji također slupao bolid, šef Steiner se požalio da će to momčad koštati i do milijun dolara za popravak. A "mali" Schumi još je u međuvremenu nekoliko puta izlijetao sa staze pa je ceh u međuvremenu sigurno i narastao.

Zauzvrat, Mick sve to nije opravdao svojim rezultatima, dapače nakon svega će prilično skupo stajati momčad Haasa, pa bi ova sezona mogla biti i njegov kraj u momčadi. Štoviše, s obzirom da ga je i Ferrari isključio iz svog programa razvoja vozača, moguće je da Schumacher ostane bez mjesta za sljedeću F1 sezonu.

Linker
30. travanj 2024 16:19