TORU HANAI Afp
KAOS U F1

Vozači šokirani katastrofalnim uvjetima u Japanu: ‘Riskiramo živote, ne znam zašto je uopće utrka održana‘

Već nakon prva tri odvožena kruga utrka je prekinuta na oko sat vremena zbog nevremena
Piše: JL.Objavljeno: 09. listopad 2022. 10:37

Prava drama izdešavala se na utrci Velike nagrade Japana. Već nakon prva tri odvožena kruga utrka je prekinuta na oko sat vremena zbog nevremena. I u to kratko vrijeme stigao se dogoditi kaos, vozači se nisu uspjeli snaći u teškim uvjetima, stoga smo vidjeli nekoliko sudara. Carlos Sainz ispao je na startu, a probleme na stazi ostala je praviti reklama i kran. Reakcije na užasne uvijete u Japanu počele su stizati već tijekom pauze, odnosno odgode.

"Kako da jasno objasnimo da ne želimo vidjeti kran na stazi? Izgubili smo Julesa zbog te pogreške, ovo što se danas dogodilo potpuno je neprihvatljivo! Nadam se da je ovo posljednji put da vidim kran na stazi", stoji u Twitter objavi Sergija Pereza.

"Možda FIA ne primjećuje, ali ovo je jako opasno. Ne razumijem zašto je utrka uopće počela", požalio se Alex Albon, koji je ispao već u prvom krugu.

Odazvao se i McLarenov Lando Norris te poručio na društvenim mrežama.

"Što se događa? Jednom je vozač ovako izgubio život. Riskiramo svoje živote, pogotovo u ovakvim uvjetima. Želimo se natjecati, ali ovo nije normalno", kaže.

Na kraju je Max Verstappen (Red Bull) završio utrku kao pobjednik, dok je na drugom mjestu Charles Leclerc (Ferrari), a treći je Sergio Perez (Red Bull).

Linker
14. travanj 2024 16:44