Tim Goode/pa Images/profimedia
IZA KULISA TRANSFERA

Wolff nagovarao Hamiltona na ostanak u Mercedesu, on poručio: ‘Ne mogu se sjetiti zadnje pobjede‘

Mercedes se svim silama trudio zadržati zvijezdu, ali 39-godišnji vozač odbio je sve ponude
Piše: Anđela VukoObjavljeno: 23. veljača 2024. 21:06

Sedmerostruki svjetski prvak Formule 1 Lewis Hamilton početkom mjeseca potvrdio je da će nakon 11 godina u redovima Mercedesa od iduće sezone voziti za jednog od njihovih najvećih rivala - Ferrari. Toj odluci, čini se, posebno je pridonijela činjenica da pobjedu nije upisao od 2021. godina.

- Ne mogu se baš sjetiti pobjede, da budem iskren. Prošlo je već neko vrijeme, pa se zapravo ne sjećam kakav je to osjećaj - rekao je Britanac u novoj, šestoj sezoni, Netflixova serijala "Drive to Survive".

- Ali što je tu je. Morate to uzeti u obzir i priznati da nismo odradili dobar posao, donijeli smo pogrešne odluke. Trebamo početi praviti velike korake u pravom smjeru prije nego što bude prekasno - rekao je Hamilton.

Druga scena iz "Drive to Survivea" prikazuje šefa tima Mercedesa Tota Wolffa kako pokušava uvjeriti Hamiltona da ostane u momčadi do kraja svoje vozačke karijere i kasnije.

- Za mene osobno, kada pogledate što je Aston Martin napravio tijekom zime, jasno je da ako dobro napravimo koncept automobila, aerodinamiku i ravnotežu, možemo osvojiti prvenstvo - ustvrdio je Austrijanac na što mu je Hamilton rekao da su ovo za njega dragocjene godine te da nema vremena čekati nove propise o bolidima koje bi trebale doći 2026. godine.

- Lewis, ti si puno više od vozača utrka, puno više od sedmerostrukog svjetskog prvaka. Ti si jedan od ljudi koji vode ovu momčad naprijed - pokušavao ga je nagovoriti Wolff, ali očito nije uspio.

Linker
23. travanj 2024 23:20