SEBASTIEN BOZON Afp
‘ŽUTI KARTON‘

Zbog sina legendarnog Michaela Schumachera izgubili su više od milijun dolara! Prijeti li Micku otkaz?

Nijemac je zaista u složenoj situaciji i već u nedjelju mora nešto drastično promijeniti
Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 10. lipanj 2022. 13:17

Pilot Formule 1 Mick Schumacher, sin legendarnog sedmerostrukog svjetskog prvaka Michaela Schumachera, dobio je ozbiljni i vrlo upozoravajući "žuti karton" od svoje momčadi Haas uoči nedjeljne utrke (13.00) u Azerbajdžanu i vrlo bi lako mogao ostati bez pozicije u kokpitu. Razloga je dosta; rezultati mu nisu bajni, a uz to je imao dvije teže nesreće koje su američku momčad dosad koštale više od milijun dolara.

image

Mick Schumacher

GABRIEL BOUYS Afp

Priroda oktanskog cirkusa vrlo je brutalna, to znaju svi, a mladi bi Nijemac vrlo brzo, najbolje već u Azerbajdžanu, morao napraviti nešto zapaženo ili mu se sprema "pedala". U svojoj debitantskoj sezoni s američkim timom Mick 2021. nije uspio osvojiti niti bod, a slična se kalvarija za njega nastavila i u ovoj tekućoj sezoni. Na otvaranju sezone na Velikoj nagradi Bahreina probuđena je neka mala nada kad je, uslijed uvođenja novih tehničkih propisa, osmišljenih da se ovaj sport učini konkurentniji, Schumacher junior osvojio solidno 11. mjesto. U Haasu su se ponadali, pokazalo se lažno, da bi se Schumacher mogao redovito natjecati za mjesto među 10 u svakoj utrci. Nažalost po njega, sve je opet krenulo u krivom pravcu već u sljedećoj utrci u Saudisjkoj Arabiji, već tjedan nakon starta "karavane" jer je Schumacher bio prisiljen propustiti utrku nakon što se u kvalifikacijama zabio u betonsku barijeru.

image

Mick Schumacher i njegov bolid

LOIC VENANCE Afp

Uslijedila su četiri nešto bolja nastupa prije još jednog mučnog, ovaj put još goreg incidenta na Velikoj nagradi Monaka. Utrka je bila prekinuta baš zbog 23-godišnjeg njemačkog vozača koji je doživio novu nesreću na šikani kod bazena pri čemu se njegovo vozilo doslovno razbilo na dva dijela.

Da stvar bude složenija i gora po Schumachera, njegov novi kolega u momčadi Kevin Magnussen, koji je ušao u igru" nakon što je smijenjen ruski vozač Nikita Mazepin, nadmašio ga je u rezultatima. Danski vozač na kontu ima 15 bodova nakon što se u Bahreinu, Saudijskoj Arabiji i Imoli uspio plasirati u "top 10" vozača.

Nijemac je zaista u složenoj situaciji i već u nedjelju mora nešto drastično promijeniti inače će - iz sasvim drugih razloga - slijediti Nikitu Mazepina i postati bivši u momčadi koja je više očekivala u sezoni.

Linker
24. travanj 2024 07:18