Lewis Hamilton
 JOSE SENA GOULAO
KVALIFIKACIJE ALGARVEA

Hamilton može do pobjede i u posljednjoj sekundi: Oteo je ‘pole‘ momčadskom kolegi sa sirenom za kraj

U nedjelju će veliki Britanac pokušati srušiti još koji rekord u svom bolidu Mercedesa.
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 24. listopad 2020. 17:20

Fantastičnom Lewisu Hamiltonu nikada dosta prvih mjesta. Što u utrkama, gdje se na prošloj izjednačio s Michaelom Schumacherom (91) na prvom mjestu svih vremena, što u kvalifikacijama, a sutra će na Velikoj nagradi Portugala u Algarveu 97. put krenuti s 1. pozicije. Šesterostruki je svjetski prvak doslovno u posljednjoj sekundi kvalifikacija oteo pole position klupskom kolegi Valtteriju Bottasu, učinio je to na gumama srednje tvrdoće na kojima je vozio posljednja dva kruga. Mekane se gume, naime, nisu pokazale kao dobro rješenje.

Mercedes je nastavio dominaciju, njihov je pole position na svih dvanaest ovosezonskih utrka, Hamilton je uzeo devet, Bottas tri. Fincu će ovo sigurno teško pasti, jer je bio brži od Britanca na sva tri treninga, pa u prva dva kruga kvalifikacija i tako sve do pred sam kraj trećeg kruga. Tada se opet ukazao Hamilton...

- Ovo je nevjerojatno, ne mogu vam reći koliko je teško bilo danas - rekao je Hamilton.

- Valtteri je bio brz cijeli vikend, pobijedio je na svakom treningu, a ja sam kopao i kopao da bih postao brži. Na kraju sam odlučio voziti tri kruga, stabilizirati se i vidjeti mogu li ga prestići. Taj posljednji krug je bio sve bolji i bolji sa svakim prolaskom kroz zavoj.

Kvalifikacije su, inače, kasnile više od pola sata, jer je bolid Sebastiana Vettela odlomio komadić zaštite odvoda na stazi, pa se moralo hitno intervenirati, popravljati, nadopunjavati taj rubni dio kako se ne bi dogodili još veći problemi.

KVALIFIKACIJE, REZULTATI: 1. Lewis Hamilton (Mercedes) 1:16.652, 2. Valtteri Bottas (Mercedes) 1:16.754, 3. Max Verstappen (Red Bull) 1:16.904, 4. Charles Leclerc (Ferrari) 1:17.090, 5. Sergio Perez (Racing Point) 1:17.223, 6. Alexander Albon (Red Bull) 1:17.437, 7. Carlos Sainz Jr. (McLaren) 1:17.520, 8. Lando Norris (McLaren) 1:17.525...

Linker
08. svibanj 2024 04:09