Sebastien Ogier i njegov suvozač Julien Ingrassia pobijedili su na prošlom hrvatskom WRC-u.

 RANKO SUVAR/CROPIX Cropix
HRVATSKI WRC SIGURAN

Hrvatska ulaže milijune u organizaciju utrke za Svjetsko prvenstvo u reliju i promociju zemlje

Vlada je odobrila oko tri milijuna eura za organizaciju hrvatskog WRC-a u iduće tri godine
Piše: Goran DijakovićObjavljeno: 04. studeni 2021. 09:17

Tri dana Eurosporta u travnju su nam vrlo potrebita. Ovaj kanal se gleda u 169 zemalja svijeta. Vrijeme je kada se odlučuje kuda na godišnji odmor. Dobro, tko zna hoće li sljedeće godine uopće biti godišnjih odmora ili ičega, no povećan odaziv na cijepljenje krajem listopada u cijeloj zemji, budi nadu.

Svaki detalj odlučuje

Možemo li ponoviti turističku 2021.? Da nam sezona počinje sredinom listopada ‘21 ne bi bilo sezone. S obje strane se ne bi puštalo u zemlju koja ima dnevno 4500 zaraženih.

Vlada je odobrila tri milijuna eura za hrvatski WRC (21. - 24. travnja 2022.) u tri godine i to je ogroman novac. No, uložen u promidžbu onoga što nam je najjače - turizam. Pomoći će i HTZ te sponzori kojima se nudi vrhunski proizvod. Bit će teško izračunati koliko će nam tih tri milijuna donijeti, marketinški stručnjaci garantiraju nemjerljivo puno više. Ekipa Vladimira Miholjevića pokazala je kako se to radi s biciklističkim CRO Race u listopadu. Od snimaka Kvarnera, Plitvica, Brijuna, Lovrijenca, mosta, gradela i fiš paprikaša, zlatnog trsja, Luke Modrića... svaki i najmanji detalj može odlučiti da negdje u svijetu žena kaže mužu ‘’Gdje je to, daj pogledaj malo na netu...”. I ako nam se posreći, evo ih u srpnju kod nas.

200.000 gledatelja

HAKS (Hrvatski auto i karting savez) i CRO Dakar Team s 1000 volontera (naredne godine i više) dovode po drugi puta u nas sportsku priredbu godine. Ako, daj bože, ne bude korone, dovode i 200 tisuća gledatelja! Bude li i brzinaca uz more, i ‘’zašto ne bismo ovdje došli na ljetovanje...’’. U zemljama koje nam tradicionalno turistički gravitiraju, kao što su Njemačka, Austrija, Italija, Mađarska... milijuni vole vidjeti Cro WRC, Snježnu kraljicu i naš Tour na TV jer im paše kada drugima i sebi kažu: ‘’Ja tamo ljetujem...”

Linker
19. travanj 2024 02:22