Ivan Pulic Clio Cup 2024 Balaton Park

 Privatni Album
AUTOMOBILIZAM

Ivan Pulić se nakon deset godina vratio auto-utrkama i zabilježio sjajan rezultat

Osvojio je, naime, peto mjesto u konkurenciji 22 vozača iz 11 zemalja
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 27. travanj 2024. 17:07

Nakon deset godina stanke od ozbiljnih natjecanja i auto-utrka, Ivan Pulić (31), sin našeg proslavljenog oktanskog asa, Nike Pulića, ponovo je za upravljačem i ponovo u akciji na međunarodnim trkalištima i natjecanjima.

Pulić se, naime, ove sezone opet natječe u Renault Clio Cupu na kružnim stazama, službeni naziv je Bohemia Cup, ali je to u biti prvenstvo Istočne Europe, jer svi natjecatelji su pretežito iz tih država.

Prvi vikend sezone u tijeku je na Balaton Parku, potpuno novom mađarskom trkalištu, a subotnja utrka prošla je vrlo dobro za Dubrovčanina. Osvojio je, naime, peto mjesto u konkurenciji 22 vozača iz 11 zemalja.

- Više smo nego zadovoljni i na rezultat mimo svih očekivanja s obzirom da smo imali osmu startnu poziciju - javio je Ivan.

No, sve to može još i popraviti u nedjelju, kada se vozi još jedna utrka na istoj stazi. No, ovog će puta Pulić imati “pole position”, odnosno bit će prvi na startu, a to već otvara zanimljive mogućnosti za završni plasman jer tako je uostalom i Čeh Tomaš Pekar pobijedio u subotnjoj utrci...

Inače, sezona Clio Cupa sastoji se od šest vikenda s ukupno 12 utrka, a do rujna će se još voziti na Red Bull Ringu, Hungaroringu, Mostu, Slovakia Ringu i Brnu.

Linker
27. travanj 2024 17:08