Kalle Rovanpera

 DAMIR SENCAR Afp
WRC CROATIA

Kalle Rovanpera zadržao vodstvo, ali prednost se polagano topi, Thierry Neuville prednjačio po pitanju kazni

Poteškoće je Rovanpera imao na 11 brzinskom ispitu, u vožnji po Platku, gdje je pred konkurencijom izgubio oko jedne minute
Piše: HinaObjavljeno: 23. travanj 2022. 13:06

Finac Kalle Rovanpera zadržao je vodstvo u ukupnom redoslijedu WRC Croatia Rallyja i nakon četiri subotnja brzinska ispita, no veća prednost se ipak istopila.

Nakon petka i osam brzinaca najbliža pratnja inače vodećem u Svjetskom prvenstvu je bio Estonac Ott Tanak, ali je iza njega bio skoro minutu i pol. Nakon četiri subotnja prijepodnevna testa razlika se bitno smanjila i sada Rovanpera pred Estoncem ima tek 16.8 sekundi prednosti. Trećeplasirani Irac Craig Breen također se približio vodećem i prije nastavka subotnjih ispita došao je ispod minute zaostatka (57.8).

Poteškoće je Rovanpera imao na 11 brzinskom ispitu, u vožnji po Platku, gdje je pred konkurencijom izgubio oko jedne minute.

Thierry Neuville iz Belgije, koji je nakon 12 brzinskih ispita prednjačio po pitanju kazni, još uvijek se dobro drži te je na četvrtom mjestu i ima minutu i 24 sekunde slabije vrijeme od finskog vozača.

Subotnje prijepodnevne nastupe obilježila je nesreća mladog švedskog vozača Olivera Solberga koji je odmah na startu, na brzincu od Kostanjevca do Petruš Vrha, doživio nezgodu. U jednom trenutku je proklizao i zavrtio se na stazi te je završio u obližnjoj šumi. Epilog svega bio je njegov zapaljeni Hyundai i20 N Rally1, ali na sreću i on, kao i suvozač, su prošli bez ozljeda, dok je ostatak devetog brzinskog ispita zbog te nezgode otkazan.

Inače, Solberg je nakon osam brzinskih ispita tijekom petka bio peti na WRC Croatia Rallyju s dvije i pol minute slabijim vremenom od vodećeg Finca Rovanpere.

U subotu poslijepodne voze se nova četiri brzinska ispita istim rutama (Kostanjevac - Petruš Vrh, Jaškovo - Mali Modruš potok, Platak i Vinski Vrh - Duga Resa).

WRC Croatia Rally (redoslijed nakon 12 od 20 brzinskih ispita):

1. Kalle Rovanpera (Fin / Toyota GR Yaris Rally1) 1h51:02.3

2. Ott Tanak (Est / Hyundai i20 N Rally1) +16.8

3. Craig Breen (Irs / Ford Puma Rally1) +57.8

4. Thierry Neuville (Bel / Hyundai i20 N Rally1) +1:24:0

5. Elfyn Evans (VB / Toyota GR Yaris Rally1) +2:01.2

6. Takamoto Katsuta (Jap / Toyota GR Yaris Rally1) +4:15.8

7. Yohan Rossel (Fra / Citroen C3) +6:29.7

Linker
22. rujan 2023 00:53